Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nanečisto

11. 05. 2008
6
15
1300
Autor
Pound

Těším se na zítřek.











něžnost v bloku
kolonka splněných přání
odškrtnuto
jsi malinová
tak se domluvme na zázraku
a pojďme spát



15 názorů

Pound
17. 09. 2008
Dát tip
Diky za pohledy, potesi, ze tu nekdo napise jeste neco vic, nez jen "brm".

Lauro, děkuju za vysvětlujicí avízo a radikální odlišnost. Hezký večer.

To jsou mi obhajoby. Já jsem zas lehce přehlédla, že někdy někdo touží po komunikaci o básních. Dobře, asi tu někteří budou, já je ale čas od času minu. Už jsem se naučila neplýtvat časem pro ty, kteří to stejně nechtějí (moje vidění) pochopit. A tebe vzala tím šupem taky. Za to omluva. Na druhou stranu jsem zvědavá, co hlubokého ti napíšou ostatní čtenáři, když vezmu v úvahu název básně, prolog i báseň samotnou. Dám ruku do ohně, že pocity při čtení se nebudou radikálně lišit. Jde o blízkost, ať skutečnou nebo fikční, je tam.

Pound
13. 05. 2008
Dát tip
Za rody se omlouvam, takovy je zivot. O tipy mi nejde, zajima me, jak dilko na ctenare pusobi. Kdyz nekdo napise, ze je prekvapeny (prekvapena), nic mi to nerekne. Cimz samozrejme lehce dojde k prehlednuti rodu. Dik.

Pounde, jsem překvapená, že ačkoliv jsem se rodově uvedla, ty mi tu ženskost uznat nechceš. To za prvé. Byla jsem příjemně překvapená (pamatuju si živě ten moment), že se tu dá najít druh básně, který mi má co říct, který mě oslovuje. Neměla jsem k tomu co napsat a přesto jsem chtěla dát tip, jakožto uznání, že se mi líbí. Ani teď nejsem s to ji tu veřejně interpretovat a propírat. Kdybych to chtěla poeticky popsat, tak ve mně (ostatně; kde jinde) se otevřela vrátka vzpomínek a dosavadních zkušeností. Že kdybych se ji snažila pojmout rozumově a přesvědčit vás o tom, že báseň je o tom a o tom, tak to prostě nedokážu. Vlastně nevím, o čem bych tě měla, milý autore, přesvědčovat. Je také zcela možné, že to byla jen náhoda - to otevření ve mně; ne, líbí se mi dosud. Asi mi to konotovalo s tím, že mám mimojiné (skoro) malinový diář, že se mi líbil přístup - něžnost. Úspornost ne za cenu mizíkování důležitých věcí. Tím vším jsem chtěla říct, že jsem báseň četla, ale byla to pouhopouhá zastávka, která ve mně zanechala příjemný pocit. Nic víc. Momentka, jednomyšlenkovka. A jde se dál. (ber jak ber)

Pound
13. 05. 2008
Dát tip
Dekuju vsem, kteri tu nechali cast sveho vzacneho casu. Nechci byt nezdvorily, ale: Bici, hluboke? Jak hluboke? Don´t_worry, cim jsi prijemne prekvapeny? Nezlob se, ale napsat, ze jsi prijemne prekvapeny mi prijde docela malo. Me prekvapuje i precpana prazska tramvaj obcas... Petre, co vystihuje?

Noe1
11. 05. 2008
Dát tip
hmmm ... fajn věc

* krátká a výstižná

příjemně překvapená

grafo
11. 05. 2008
Dát tip
odškrtnuto to je super

Bič
11. 05. 2008
Dát tip
* (jestli to není dost hluboký, tak si představ, že to není hvězdička, ale Macocha)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru