Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

PARALELNÍ SVĚT-53

01. 06. 2009
1
5
814
Autor
fungus2

Část padesátá třetí

Nákladní vůz jel po lesní cestě a směřoval k vesnici, co se nacházela nedaleko za lesem. Za volantem sedící major Karel Pokorný střídavě hleděl na cestu a do monitoru, co byl v kufříku, na jehož obrazovce viděl rentgenově les z ptačí perspektivy. Tenhle pohled mu umožňovala mikro kamera, co byla zabudovaná v mini letadélku, které pod ochranou clonou proti spatření na dálku ovládal.

 Pokorný po chvíli náklaďák zastavil a zadíval se pozorně vpravo do lesního prostoru. U něho byl plácek, za nímž se nacházela velká houština se stromy, za kterou mohl s nákladním vozem vjet. A tak zanedlouho začal couvat a za několik minut stál náklaďák v lesním porostu. Než z něho vystoupil, tak mini letadélko navedl nad četnickou stanici a díky rentgenovému vidění dobře viděl vše v jejím vnitřku. Poté vystoupil, utrhl z jedné křoviny velkou větev a tou pak zahladil stopy po kolech nákladního vozidla. A za chvíli utíkal lesním porostem k vesnici, co byla vzdálena jen několik set metrů.

 Četnická stanice stála na okraji vesnice a nebyla příliš vzdálena od lesa. Major se obezřetně rozhlížel všemi směry a za okamžik běžel přikrčeně vysokou trávou k jejímu plotu. Netrvalo to dlouho a ocitl se u něho, načež vleže vytáhl z pouzdra brýle. Ty si pak nasadil na nos a ukazováčky silně stiskl skrytá tlačítka na horních částích obroučků. Po chvíli přes ztmavnutá sklíčka začal vidět přes zeď do vnitřku četnické stanice a hned věděl, kde se kdo nachází. Vzápětí přelezl nevysoký dřevěný plot a doběhl k rohu zdi. U něho se přikrčil, přičemž uslyšel štěkot psa. Poté spatřil u boudy uvázaného vlčáka, který na něho zuřivě štěkal.

„Krucinál!“ procedil mezi zuby a schoval za roh. Přitom se zadíval do zdi, přes niž díky brýlím uviděl postavu četníka, která vstoupila do místnosti a otevřela okno na té straně, kde byl pes. Záhy četník přešel místnost k oknu, pod nímž se krčil Pokorný. Ten se však hbitě přemístil pod stále otevřené okno, z něhož se předtím četník díval a obratně se do něho vyhoupl s pistolí v ruce. Tu měl nastavenou na tichou střelbu a na střílení uspávacích střel. Muž v četnické uniformě se od okna otočil zrovna v tu chvíli, kdy se major nacházel v rámu okna. Okamžitě na četníka namířil zbraň a stiskl spoušť. Ten se chytl levou rukou za hruď, zatímco prsty pravé ruky se dotkl pouzdra s pistolí. To už se mu však podlomila kolena a záhy se sesul bezvládně na podlahu.

KONEC PADÁSÁTÉ TŘETÍ ČÁSTI

 


5 názorů

G.J.SEGE
03. 05. 2010
Dát tip
5) Jak je možné, že ti někdo kritizuje technickou možnost, když je to sci-fi?

fungus2
02. 06. 2009
Dát tip
4)Jsem překvapen, že mě ještě někdo vůbec čte o)))

Bluedragon
02. 06. 2009
Dát tip
1) na horních částích? obroučků? 2) rentgenové snímání lesa, je to vůbec technicky možné? infrared bych pochopil 3) nějak mě to celkově nezaujalo

fungus2
17. 05. 2008
Dát tip
Díky.

Háber
17. 05. 2008
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru