Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vědomí v bezvědomí - 3. kapitola

26. 05. 2008
1
1
889
Autor
RealPedro

Tentokrát zas moje troška do mlýna...

3. kapitola

 

Automobil zastavil. Malý mužíček ve srandovní hranaté čapce se okamžitě o překot hnal k okraji silnice, aby mohl otevřít zadní dveře limuzíny.

Bohatí lidé sedí na místě a čekají, až se všechno udělá za ně, ale ti OPRAVDU bohatí si uvědomují, že jsou bohatí také díky tomu, že dveře od auta si umí otevřít samy (podobně jako například otveřít dveře vedoucí do řídící místnosti ropného vrtu, který nechali postavit na ložisku, které před nedávnem objevili nebo například, u těch jednodušeji přemýšlejících jedinců, schopnost otevřít bankovní trezor, z tvrzené slitiny, s dvojitým zámkem a poplašným zařízením napojeným na centrální generátor, za méně než 17 sekund...). A tenhle automobil vypadal OPRAVDU bohatě.

 

Seymour Fox byl poměrně zámožný člověk. Alespoň to tvrdil výpis z jeho účtu, tedy tvrdil by, kdyby byl dost krátký na to, aby se dal přečíst… Seymour neměl lidi rád. Rozčilovali ho. Nevím, jestli někdy zauvažoval nad tím, že on sám je vlastně TAKY člověk, ale jestli ano, byla tato myšlenka okamžitě zavrhnuta jako zvrácená, zhruba jako kdybyste si vy představovali, že se vaši pra, pra, pra pra…..pra, prapředci houpali na větvích a živili se výhradně banány. O to víc ho štvalo, že musí na ten pitomý banket na oslavu výročí založení firmy toho křupana. Dobře, měl nějaké peníze, ale v porovnání s ním byl de facto žebrák. Ale co se dá dělat. Byl už jednou majitelem podílu akcií, tak by se tam měl ukázat. Upravil si kravatu a otočil se směrem k řidiči. ,,Marco, vyzvedni mě kolem půl jedenácté. Jo, a zbav se někde toho auta. Je nechutné a nehygienické jet nějakým vozidlem DVAKRÁT!“

 

O chvíli později seděl ten samý pikolík jako na začátku na schodech před hotelem a v rukou tiskl malý kovový předmět… Lidé mu často dávali jako dýško pár dolarů… Doslova pár… Zjevně se nikomu víc jak dva dolary obětovat nechtělo. Ti bohatí, kterých bylo daleko méně než těch chudých,  občas dávali třeba až deset babek! Ale nikdy, opravdu nikdy, mu nikdo nedal jako dýško za zaparkování auta…ehm… auto… jestli se tedy Rolls Royce Phantom Silver Shadow s pneumatikami Michelline PAX System dá nazývat ,,autem“!


1 názor

ThatGuy
27. 05. 2008
Dát tip
to už je lepší...:) *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru