Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Polámal se mraveneček

Polámal se mraveneček, ví to celá obora,

o půlnoci zavolali Julínkova doktora.

Doktor chrastil pokladničkou,

Cikrt těšil neplakej,

Zaplatíš-li poplateček, do rána ti bude hej.

Zaplatil mu třicet Kč, navíc ještě za předpis,

ráno skončil v nemocnici, takřka zralý na odpis.

Čtyři stáli u postýlky, Cikrt si mnul ručičky,

peníze se jenom sypou do té naší kasičky.

Nedožil se mraveneček ani druhé hodiny,

stoupla prudce zadluženost té mravenčí rodiny.

Poplatky za nemonici, kremaci i rakvičku,

dokonale vyprázdnily tu mravenčí kasičku.

Neměli už mravenečci z čeho by dál mohli žít,

poradil jim strejda Cikrt, peníze si vypůjčit.

Sjednali si rychlou půjčku za necelou hodinu,

nadlouho pak zadlužily svou mravenčí rodinu.

Tímto končí ten náš příběh a co k tomu dodat víc,

za rok přišel exekutor, nezbylo jim vůbec nic.

26 názorů

Petrusha
03. 06. 2008
Dát tip
hm, nejako si mýlime rody, myšlienky i oslovenia ale budiž :) nám zem ľahká

Winter
02. 06. 2008
Dát tip
Příště urážej s avízem. Takhle ke všemu vypadáš ještě jako zababělec. Kdybych rád neprudil, tak si tu odpověď ani nenajdu. Jinak zase špatně, narážel jsem spíše na "odvahu" (ještě jsem dnes neviděl odvážného politika), ale jak vidím, ono je to jedno. Můžeš mi ten přípspěvek ale osvětlit v širších historických souvislostech, třeba pak prozřu, takhle se to myslím říká .) Jo a jen tak mimochodem, tohle by měl být v první řadě autorský server...alespoň myslím.

neco vam reknu: stahnul jsem toto dila protoze nekteri stourali ze tu nic nemam!

Oldjerry
01. 06. 2008
Dát tip
Winter - jestli to není jen šprajc a myslíš to vážně, tak je mi tě líto - populistické a nepopulární je skutečně extrapolární přes celé spektrum možností. Možná, že kritici to vidí jinak... že jsem měl pravdu potvrdil sám autor toho díla. Můžete si dát pusinku...

Noe1
01. 06. 2008
Dát tip
jerry: já tušil, že se nakonec shodnem. Pí nedělám advokáta, ani tomuto dílu. Nefandím ani modrejm, ani oranžovejm a už vůbec ne rudejm nebo černejm. Možná trošku zelenejm, ale jen malinko.

j_i_r_i_k
01. 06. 2008
Dát tip
Pobavilo. Ovšem ozývají se tu jiní, že to četli jinde, takže to neberu jako autorské dílo, ale jako cosi z vtipky.cz apod.

Winter
01. 06. 2008
Dát tip
Miluji tu kouzelnou formulaci, kdy autor dokáže někoho odsoudit za "popuslistické kecy" a sám napíše takovou nádhernou PR frází jako "odvaha udělat nepopulární krok". Muháhá - to je jak z Lidových novin - vtipné.


Janina6
01. 06. 2008
Dát tip
Je to pěkný, vtipný, četla jsem v několika mailech od svých známých, takže nevím, jak mám zjistit, že pravý nefalšovaný autor jsi ty :-)


Oldjerry
01. 06. 2008
Dát tip
Tohle už vypadá líp. Taky se zeptám : proč děláš advokáta panu Pí ? Jak jsem zmrkl jeho jazyk je pravděpodobně natolik svéprávný, že by mi stačil odpovědět sám. No - asi jsi měl neodolatelné nutkání... nebudu nad tím bádat. Zůstanu u toho, žes měl pravdu : řemeslně zvládnuté...

Noe1
01. 06. 2008
Dát tip
Jerry: Ach jo. Proč tu tedy sám te´d děláš to, o čem píšeš, že nemáš rád?

Oldjerry
31. 05. 2008
Dát tip
Mně srali na hlavu komunisti - teď jsem to ještě nezpozoroval. Já ve svých názorech vycházím ze svých zkušeností a to těch starých stejně jako nových. Netvrdím nikde že je všecko OK, ale je třeba vždy prohlédnout obě strany mince... a ne se ohánět reprodukcemi profláknutých politiků.

Oldjerry
31. 05. 2008
Dát tip
Já zase nemám rád, když mi někdo předepisuje, co si mám myslet... Kapišto ?

Noe1
31. 05. 2008
Dát tip
Mých nžných citů ses nedotkl. Naral si mne. Já si zase nemysím, že ty máš právo kárat Pí. Aby bylo jasno, nefandím socanům ale ani těm modrým ptákům, nefandím nikomu. Ale sere mne, když si tu někdo osobuje právo určovat co je politicky korektní a co ne. Kapišto?

Winter
31. 05. 2008
Dát tip
Prosím tě Oldjerry, jak tě tak pozoruju, ty bys jim fandil i kdyby ti srali na hlavu. Taky by to chtělo nakouknout kam ty prtachy vůbec tečou. Mimochodem nevím, na kolik je to účelem, ale tohle je imho hodně stará záležitost, u které jsem se bavil už týden starých novinách.

Oldjerry
31. 05. 2008
Dát tip
Promiň NOe, jestli jsem se dotkl tvých něžných citů. Já prostě nemám rád jednostranné soudy bez historických souvislostí. Jsem zavilý nestraník ale fandím ODS za to, že měli odvahu na tento krok, který - a to musí vědět - jim přinese politickou smrt, nebo spíš delší bezvládí. Já taky platím u lékařů a víc, než kdokoli z vás, machři. Jako starý dědek jsem tam skoro furt... Nemyslím si, že máš právo mne za to kárat. Populistické kecy mohou být zabaleny i do líbivé satiry...

Noe1
31. 05. 2008
Dát tip
Jerry: když už si mi poslal avízo, od kdy je tu zakázaná satira??? Di di kelu s takovými agresvími reakcemi. Btw: myslíš, že zdvotnictví jde dobrým směrem???

Oldjerry
31. 05. 2008
Dát tip
Pí - ty jsi se asi nevšiml, že tohle je LITERÁRNÍ server a ne sociálně demokratický tlampač. Jdi s tím do kelu.... bažanti ti možná budou fandit - nezažili rudý teror. Tohle kdybys napsal za komunardů, tak už jsi si tohle nepřečetl. V Ruzyni bys neměl žádný internet - to si piš! Škoda pro tebe slov...

moorgaan
31. 05. 2008
Dát tip
nac ta panika.-)).. copak nevidite, ze jsme jako narod k neutahani?.-))/***

Petrusha
31. 05. 2008
Dát tip
dali zákon podle rady štáteček nám stůně dál celý lid je jako v ohni asi by si poplakal ... ono je veselo asi v cleom rannodemokratickom postsocialistickom svete nejak neviem naplniť kešene novodobých feudálov, otrokárov a iných pansky jednajúcich majetníkov moc je ... oh, radšej budem slušná

Noe1
31. 05. 2008
Dát tip
:-)))) zvládnuté řemeslně, řekl bych


ruprecht
31. 05. 2008
Dát tip
myslím, že už mi něco podobného kdosi poslal mailem...

Rabb
31. 05. 2008
Dát tip
dobréé..

grafo
31. 05. 2008
Dát tip
:) zaujimave.. nektore rymi ze ee ale celkovo fajn sa citalo co staci

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru