Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

SVĚT ZA ZDÍ-27

22. 06. 2009
0
0
808
Autor
fungus2

Část dvacátá sedmá

Navarský král se v sedle koně upřeně zadíval na vzdálený konec přemostění, na kterém spatřil postavu s truhlicí.

„Králi, je mimo dostřel šípů,“ řekl jeden z bojovníků.

„Není hloupej,“ mínil král.

„I když vyzval na souboj vás, tak mi králi dovolte, abych vám pro tu truhlu došel.“
„Dobře. Zabij ho a přines mi tu truhlu i s jeho hlavou. A zkus ho dostat na dostřel. Nejlepší střelci buďte připraveni střílet šípy!“ pronesl král.

„Nezklamu vás můj králi!“ řekl bojovník a rozeběhl se s mečem k mostu, zatímco několik desítek vojáků s napnutými luky se postavilo na břeh jezera.

 Asim pozorně hleděl na rychle přibližující se postavu, která zůstala stát několik desítek metrů před ním. Rychle si uvědomil, že se bojovník zastavil v takové vzdálenosti, která je výhodná pro dostřel lučištníků na břehu jezera.
„Král mě vyslal pro tu truhlu a pro tvoji hlavu!“ vykřikl voják.

„Copak, nemá odvahu si pro ty dvě věci přijít sám?“ otázal se Asim.

„Vodvahu má. A já se však nabídnul, že ztrestám tvojí drzou vopovážlivost!“  

„To máš tedy velkou odvahu!“ pronesl Asim, načež se Navar za bojového křiku k němu rozeběhl.

 Ve stejný okamžik se před přemostěním navarský král na koni ušklíbnul a rozkázal. „Ať dva lučištníci rychle vběhnou na most! A při první příležitosti toho muže střelí!“

Dva vojáci s luky poté vběhli na začátek přemostění, zatímco na opačném konci mostu se schylovalo k souboji.

 Asim položil truhlici za sebe, pevně v pravé ruce sevřel meč a zadíval se na běžícího bojovníka. Ten se záhy ocitl před ním a okamžitě provedl prudký výpad mečem. Asim vystihnul jeho pohyb mečem a čepele zbraní se za řinkotu střetly. Navar vzápětí musel svým štítem vykrýt úder Asima, jenž opětovně zkřížil meč s mečem bojovníka. Záhy byl navarský voják seknut do pravého ramene, načež se Asim prudce skrčil a bodnul jej do břicha. Přitom se ozval bolestný výkřik a bojovník klesl na povrch mostu. Ve stejný okamžik Asim postřehl na přemostění dvojici postav s napnutými luky. Zalehl rychle za tělo chraplavě řvoucího Navara, načež nad ním prolétly dva šípy.

KONEC DVACÁTÉ SEDMÉ ČÁSTI

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru