Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Motorkáři

12. 06. 2008
1
5
1024
Autor
Fagus

Je krátce před půlnocí. Cesta z Jičína do Krkonoš začíná poznenáhlu stoupat. V kopci zvaném Babák nesměle hoří na kraji silnice svíčka. Bezděky se mi v mysli objevuje obraz sympatického kluka ...


Na tachometru dvěstědvacet a posledních pár vteřin života. Pospíchá za svojí holkou do Jičína. Lehká únava ze včerejší oslavy.

Setina sekundy a motorka škrtá o první sloupek svodidel.
Hlavou mu proběhl obrázek Míši. Usmála se na něj.
Jsi krásná, pomyslel si.

Další sloupek, to už bolí!
Poprvé mu blesklo že to nedopadne dobře.
Co tomu řekne máma? Vidí její tvář. Má o něj strach. Mlčí.

Třetí sloupek se zahryzává do těla. Motorka odlétá stranou.
Ještě že je prázdná silnice, bleskne mu hlavou.
Míša se na mě směje. Moc ji miluju!
Zmizela a najednou je ticho. A tma.

Svodidla se zahryzávají do těla.
Teď je ze mě malej kluk. Honíme se na prolejzačkách. Dělám bábovičky. Tahle se nepovedla, musíme víc uplácat, říká maminka a pomáhá mi. Taťka nás fotí a oba jsou mladí. Smějí se.

Sloupky začínají trhat tělo na kusy.
Je mi divně ale necítím bolest. Někde uvnitř se mi stále dokola promítá film z mýho života.
Koupil jsem motorku, jeli jsme se s Míšou projet. Milovali jsme se v lese a bavili se myšlenkou že se na nás možná někdo kouká...... Dovča. Nádherný západy slunce do moře.... Mluvili jsme o svatbě na podzim....
Tma...Ticho.

Uvědomuju si že je konec!

Míša přijela z Jičína. Nejdřív brečela a vzápětí omdlela při pohledu na mě...na to co ze mě zbylo. Vnímám jak doktoři bezradně krčí rameny a ukládají nosítka zpátky do blikající sanity.
Já už nikdy nebudu ŽÍT!!!
Křičím na Míšu ať nebrečí, že jsem tady, že ji miluju. Neslyší mě.
Nikdo už mě neslyší.

---

Uplynula snad vteřina, možná dvě. Pořád ještě vidím tu svíčku jak hoří. A taky obraz kluka, kterej prodal život hodně lacino.


5 názorů

Mone
05. 12. 2008
Dát tip
Vypadá to, jakoby jsi ještě neboural:-)mám to za sebou 3x, líbí se mi poslední věta - myšlenka!: prodal život hodně lacino.V tom je řečeno úplně všechno.:-)

Barman
16. 06. 2008
Dát tip
Na Babáku 220, tak to je svist

StvN
13. 06. 2008
Dát tip
Tys nikdy neboural, viď?:)

Je to moc pěkné... Důležitý téma, zajímavě zpracovaný, bude se mi nějakou dobu honit hlavou...

Flavia
12. 06. 2008
Dát tip
Teda už mi hrabe, dneska zápočet z dendrologie a přijdu sem a tady hned na prvním řádku -Fagus (něco chybí... á! -,,sylvatica") :-) Tak jo, teď k povídce. Mě se líbí. Šílenců na silinici je fakt dost a v lepším případě zabijou jen sami sebe. A zraní spoustu svých blízkých... Nechápu, proč to dělají... Babák znám, tak jsem se celkem vžila do příběhu. Dřív tam prý byli lupiči, dnes si s neštěstím vystačíme i bez nich. A navíc, taky mám sklony přemýšlet o osudech lidí, jejichž stopy mě někde potkají. Říkám si, kdo to vlastně byl? No, prostě mi sedla.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru