Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Touha jít proti proudu

29. 06. 2008
0
2
943
Autor
Lizzi600

Probleskne se zde pár mých snů.

Postavím dům. Někde hodně vysoko, aby si mohl hrát s mými vlasy. Vítr. Splodím dceru Lilii, aby dělala lidem voňavou radost. Když to bude málo, tak vlezu do septiku. Budu dělat věci bez důvodu. Vysypu dvakrát koš v teplácích s tetováním na krku. Skočím do vody po hlavě, do budoucnosti, do lásky. Budu sáňkovat. Mít se. Víc se smát, víc milovat, být s Tebou, mazlit se. Líbat se. Postavím dvougenerační dům s bytem pro hosty. Někde hodně vysoko, aby si mohl hrát vítr s našimi vlásky. Aby výhled z okna fascinoval všechny, uvidíš zříceninu hradu Ostrý, uvidím Máchovo jezero, uvidíš mě na zahradě jak se směju, tam sním o tom jak skočím do vody po hlavě, jak splodím dceru Lilii, která bude mít v sobě hodně radosti. Uvidíš budoucnost růžově, jasně a přece vzdáleně.

Postavím se na hlavu a budu vnímat svět jinak, něco se změnilo a já sedím v panelovém domě a můj výhled z okna je na fabriku, která se jentak drží. Jsou tam dva komíny.

Vzdala jsem se svých snů, dožiju to tady, však je mi už třicetpět let. A konzervu si dovolit mohu.

2 názory

Řízek
22. 08. 2008
Dát tip
povídka to možná není... jen mě mrzí, že jsi všechno, co chceš řakla asi třikrát a ne moc poutavě... ten závěr to okořenil, ale nemnoho

Dahlia
11. 07. 2008
Dát tip
Tohle podle mě není povídka, ale řada myšlenek plynoucích za sebou, žádný děj, žádná přímá řeč, nic. Ale tohle je pouze můj názor..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru