Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ztracen

01. 07. 2008
1
3
452
Autor
slečnaTee

Jedno ze starších "děl".Mužský rod,už zase,já vím...

Sedl jsem si do vany,pustil na sebe ledovou vodu a obejmul svá kolena.Bylo mi prší a dostával jsem chuť na něco studeného.Pil jsem vodu ze svých kolenou a paží,připadal jsem si uboze a lacině.Když jsem se nabažil studené vody,nahmatal jsem ručník a vylezl z vany.

Venku byla zima a pršelo,tak,jak to mám rád.Šel jsem se projít ven,tam,kde to mám nejraději.Skončil jsem na mostě,na úzké zídce,která byla pět metrů nad zemí.Rád jsem se nakláněl nebo pozoroval projíždějící vlaky.Mával jsem jako malej kluk,někdy se mi dostalo i milé odezvy.Blízko mě stála slečna a dívala se,jak blázním.Naše krátké pohledy vyrušili dva neznámí,kteří ji hladově sledovali a svlékali pohledem.Byl jsem naštván,chtěl jsem zakřičet,ale opět jsem mlčel jako ryba a čekal,co se bude dít.Pánové odešli a já byl nadšen.Moje nadšení však opadlo,když se mi slečna vytratila z dohledu a odcházela kdoví kam.Chtěl jsem ji doběhnout,ale napadl mě pocit dřevěných nohou a já se otočil k zapadajícímu slunci.

Když projel poslední večerní vlak,chtělo se mi jít k domu.Procházel jsem temnou nocí,která byla rušena malými světýlky,kterým říkají lampy.Nemám je rád,ruší krásnou tmu,kterou mám stejně tak rád,jako koleje a vlaky.Mihl jsem se před naším domem,ale nechtělo se mi tam.Je tam moje postel a knihy,ale také lidi a světlo.Moje temná povaha vyhledává temná místa,chci být dokonale sladěn.Skončil jsem u kolejí,tam,kde to mám rád,je to můj druhý most.

Lehl jsem si na betonový plac,pozoroval měsíc a počítal hvězdy místo oveček.Usnul jsem a bylo mi studeno a blaze.Do vlasů mi foukal vítr a já se cítil jako součást té tmy,která byla kolem mne.


3 názory

slečnaTee
07. 07. 2008
Dát tip
Muži nemohou být zženštilý?Díváš se někdy kolem sebe?Je tolik mužů,kteří se chovají drsně,ale jejich stránka je naprosto jiná.Ano,výkřik do ticha,to je možné.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru