Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

vídáš je taky?

14. 07. 2008
1
1
480
Autor
rakkaus

Vídáš je taky?

Malé trpaslíky ve špičatých hučkách. Na náměstích a v autobusech, přestrojené za lidi. Ale hlavně v noci za bezmračné oblohy. Shlukují se u velkých stromů, hlavně topolů, protože ty jsou velmi vysoké. Po jednom cupitají svýma drobnýma nožkama po kmenech nahoru, podobni poťouchlým veverkám. A v nejvyšších větvích vyskakují, ručkama chňapají po cípech hvězd, které pak otvírají. Snad jako dvířka do neznámých světů, světů za oponou oblohy. Každý trpaslík najde svou hvězdu, otevře, vleze do černé chodbičky za ní a pečlivě za sebou přibouchne hvězdná dvířka. Když zmizí poslední trpaslík, nastane klidná noc. A klid vydrží až do příští bezmračné oblohy.


1 názor

Flavia
09. 08. 2008
Dát tip
Milá Eli, dík za kritiku, znělo to jak od skutečného kritika-profesionála! Teda, takovou Tě opravdu od brontíků opravdu neznám :-)Také jsem se zastavilka u Tebe, ještě si chci přečíst povídku, ale to až budu mít více času, zrovna jsem přijela z workcampu z Itálie! surrealismus mě většinou tak neosloví, ale když je dobrý, tak je prostě dobrý a mě nadchlo zrovna tohle dílko! Fakt paráda, mám z něho úsměv na tváři :-) PS: Myslím, že by se Ti mohla líbit jedna z mých oblíbených knih Druhé město od Ajvaze!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru