Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak jsem si domluvil schůzku

14. 07. 2001
1
0
1261
Autor
OVEC

No, trošku deprese z holky, tak jsem napsal tohle...

Toto měla být původně úvaha na téma: „Proč holky nechtějí chytré, vtipné, hezké (dalších osmnáct vychvalujících přirovnání muselo být vyškrtnuto z důvodu zachování příčetnosti čtenáře) kluky jako třeba mě?“ Místo toho se to ale zvrhlo v naprosto zvrhlou povídku sedmou aneb Jak jsem si domluvil schůzku.

Všechno začalo, ještě když jsem byl v osmé třídě. To jsme byli se třídou na „exkurzi“ k Janovské přehradě. Na tom výletě s námi byla i jistá šestá třída, kde jsem si všimnul jedné poměrně slušně vyvinuté mladé dívky. To se ke mně zrovna přitočil kamarád a ptá se, co se dělo při minulé hře v Dračí Doupě: „Začal jsem tam se svým elfem hraničářem rozsévat Údery nenávisti, až sem je tam všechny pokosil. Na zemi tam leželo asi třicet mrtvejch skřetů. Mojí rukou. No, a tam sem dostal na rameno tu bílou holubici, co mi potom celý dobrodružství pomáhala a nakonec se změnila v elfku kouzelnici...“ No, a ta holka stála opodál a smála se mi. Jasně, člověk, kterej se baví o „Dračáku“, prostě musí vypadat jako cvok.

O hodinu později  jsem vytáhnul walkman a počal si zpívat Vodopády od Chaozzu. Když jsem zjistil, že si zpívám poměrně nahlas, všiml jsem si, že z toho má šestka celkem dobrou prču a tak jsem pronesl větu: „Hm, tak teďka už celá šestka voleví, že neumim zpívat!“ Poté jsem se odebral za hranice vnímání a opět se zaposlouchal do beatů skupiny Chaozz. Dneska jsem fakticky zapůsobil.

Příštího dne jsem se od kamarádky dozvěděl, že se tý holce líbím. Hm, bomba – řekl jsem si. Už po mně letěj šesťačky. Ještě trochu přidám a za chvíli snad sbalím i nějakou třináctiletou. Postupem času se ale můj názor začínal měnit a já jsem si říkal, že by to, sakra, nemuselo být špatný.

Je pár dní do konce prvního pololetí devítky a já se právě dozvídám, že právě opustila svýho kluka. Nu, chopil jsem se příležitosti a vyslal kamarádku na výzvědy (jméno, příjmení, telefonní číslo, míry, chce/nechce mě). Dozvěděl jsem se, že se jmenuje ***** a na příjmení si nevzpomínám, telefonní číslo si pamatuji, míry stále nevím a chce mě (teda alespoň podle oné kamarádky). Řekl jsem si, půjdu do toho. Na cestu jsem od kamarádky dostal radu: „Hlavně nebuď sám sebou!“ Poděkoval jsem a příštího dne ráno jsem volal, jestli má odpoledne čas. Neví. Dohodneme se ve škole, prý. Ve škole mi kamarádka (takovou kamarádku byste chtěli mít, co?) sdělila, že mám odpoledne volat. Je půl třetí a já vytáčím její telefonní číslo. Od rána mi je zle a bojím se trapasu. Po krátké domluvě se dozvídám, že má čas až od půl pátý, ať se pro ní teda v tu dobu stavím.

O problému s hledáním jejího bytu (navštívil jsem před ní tři naprosto cizí domácnosti) se rozepisovat nebudu, hlavní je, že jsem ten správný v 16:29 našel. Klepám. Otevírá mi patrně její matka, a ještě před tím, než stačím položit první otázku, mi oznamuje, že není doma. Před chvílí někam odešla. S hrdě vztyčeným čelem se otáčím a odcházím ode dveří. Jakmile však se tyto zabouchnou, klesá mi hlava někam pod úroveň ramenou a já posmutněle kráčím domů. Pouštím si počítač, zapínám WinAmp a reproduktory již otřásá má sbírka punkových skladeb v MP3. Zároveň rozjíždím Worda a píšu: „Jak jsem si domluvil schůzku.“

Je 19:39 a já dopisuji poslední slova této úchylárny. Všem klukům, co dočetli až sem, dám radu. Vykašlete se na ně, vždyť Vám to za to nestojí. A všem holkám – NO TAK, TOHLE SE NEDĚLÁ!!! To si radši, pánové, v DOSu pustíme Blooda a postřílíme pár mnichů. Jo, a třebaže to tak nevypadá, nepatřím k těm, co si holku vybírají jenom podle velikosti popředí (Pozn. Končela: On tam patří). Já ne. Ale to jen tak na okraj.
Deltex
16. 07. 2001
Dát tip
Ovec: Tak za prvé - jedna malá rada: Neuveřejňuj tolik děl najednou - pak to nestíháme číst a to nikomu není k dobru. Teď k tvému dílku - je poutavé a člověku to pár zážitků z vlastního života připomene. Takových trapasů se děje... nesmíš však házet hned flintu do žita. Mě se nedavno stalo něco podobného, když jsem se dvořil dámě, která byla hezká a podle mých informací (od její kamarádky) i nezadaná... no a když mi asi za týden napsala, že se zrovna rozešla se svým klukem, tak mi málem kleplo. Teď k oněm "dračákovským" trapasům - stane se, ale asi neznáš dřevárny, nebo oficiálně LARP (Live Action Role Playing) - to se sejdou maníci co maj vybavení v rámci příběhu a jelikoš hrajeme fantasy, tak to zahrnuje dřevěné meče, brnění, kladiva, hole, štíty a luky apod. A v rámci příběhu mezi sebou bojují a jinak rozvíjejí příběh. No a když se pár takovejc maníků sebere a jednoho rána se objeví na nádraží v kutnách a s oním vybavením - tak si nepřej pak potkat známé, nebo nedejbože objekt tvých zájmů... ale i to se stane:o))) Zivot je kolikrat hajzl... ale hlavne nesmis přestávat s nim bojovat. Jo, strej dobrej Blood:o))) TIP, líbilo se mi to! Měj se fajn DeX

kapka
15. 07. 2001
Dát tip
OVEC: Nic si z toho nedelej, nektere holky z naseho druhu uz jsou bohuzel takove a ja sjem rada, ze mezi ne nepatrim! Mam sve teorie... A musi mse priznat, ze me trosku mrzi, ze nebydlis bliz, protoze bych se s Tebou celkem rada seznamila a pokecala!!!! TAhle pravdiva povidka se mi urcite libi! Proste zivot, no!!!

Verita
14. 07. 2001
Dát tip
no, mě se taky stává, že když rozebírám nějaké RPGčko v dopravním prostředku nebo jinde,kde se vyskytují i civilisti, tak na mě taky koukají jako na magora... :)))) což nechápu....no co je divného na tom, když líčíte, že ten chlápek co po vás šel při magickém obřadu už po vás nejde, protože jste ho smahli fireballem, ale už je vám to na nic, protože je z vás upír...? :))))) PS: nic si z toho nedělej, třeba je líp, že odešla... :))) (....no to je ale blbá hláška :))) )

OVEC
14. 07. 2001
Dát tip
Dík za kritiku, docela sem se i zasmál...

Verita
14. 07. 2001
Dát tip
rádo se stalo :))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru