Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ZAMILOVANÁ

26. 07. 2008
2
3
828
Autor
gasoufa

....

Seděla jsem na lavičce a byla jsem zamilovaná.Byla jsem zamilovaná a šťastná až se mi z toho chtělo brečet.Seděla jsem sama na lavičce a vnímala jsem všechno co jindy ne.Ten nejlehčí letní vítr,který v tom horku málo kdo postřehne,vůni opalovacího krému kterým jsem si natřela obličej,křik dětí co chtějí zmrzlinu a ta jim spadne do písku,pohledy starých lidí co se prochází a je jim dobře a ví,že už všechno ví a že si tady jen tak jsou.

Koupila jsem si jahodový džus a lehla si do trávy.Taky vonělaA všechno mi bylo jedno a přitom mi na všem strašně záleželo.Nemusela jsem nic,ale dělala jsem všechno.Šla jsem do knihkupectví a koupila si knižku pohádek.A Pak jsem jezdila v metru z konečné na konečnou dokud jsem všechny ty příběhy o princeznách a vílách a vlcích a kouzelných babičkách nepřečetla.A najednou mi to všechno připadalo strašně opravdové.Byla jsem si jistá že i tady v podzemí,tady v metru se mnou jela alespoň jedna víla,několik kouzelných babiček a taky pár zlých čarodějů.

Pak jsm zašla do papírnictví a koupila jsem si vodovky a výkresy a štětce.A lehla jsem si doma na studené dlaždičky v kuchyni a malovala.Malovala jsem louky a domy a kytky a lidi a srdíčka a taky velkou duhu a slunce přes celý papír a pak jsem si v ložnici natáhla šňůru na prádlo ode zdi ke zdi a barevnýma kolíčkama jsem si tam ty obrázky pověsila.Vodovky z výkresů mi kapaly na bílý koberec a já se tomu smála.Udělala jsem si šťávu s pomerančů sedla jsem si na balkon,mávala jsem na cizí lidi a snědla jsem tabulku oříškové čokolády.

Byl večer.Šla jsem sama do kina a koupila jsem si ten největší popcorn a coca colu a gumové medvídky a celý film jsem se smála a taky občas brečela a pak jsem šla noční Prahou pěšky domů a a zpívala jsem si.A v půlce cesty jsem si zula boty a šla jsem bosá po ještě teplém chodníku.A doma jsem si otevřela okno co nejvíc to šlo a lehla jsem si do postele.A byla jsem zamilovaná a šťastná až se mi chtělo brečet.Chtělo se mi brečet štěstím,protože jsem věděla že až se ráno vzbudím tak tam nebudu ležet sama.A ložnicí voněly uschlé vodovky a venku začalo pršet a hřmít a otevřené okno se samo tiše zavřelo.A tak jsem s úsměvem usnula.A zdálo se mi,že sedím na lavičce a cítím ten nejlehčí letní vítr a zmrzlinu a krém a džus a kouzlo z pohádek a byla jsem zamilovaná...........


3 názory

Narvah
27. 07. 2008
Dát tip
hele, jane, nechceš si změnit nick? mě ten tvůj nick strašně irituje totiž..

Rajmund
26. 07. 2008
Dát tip
Určitě by to stálo za hlubší kritiku.Pointa mi vyznvá: byla zamilovaná tak, jako byly čtyři hodiny, nebo jak byl ten velký vítr tehdy... Z činností se mi nejvíce líbilo to, jak vodovky voněly a přišla bouřka.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru