Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

SVĚT ZA ZDÍ-29

17. 08. 2009
0
0
770
Autor
fungus2

Část dvacátá devátá

Na přemostění přes zelené jezero za řinkotu mečů sváděla dvojice postav souboj. Asim opakovaně vykrýval mečem výpady navarského krále, který měl ve tváři kamenný výraz.

„S mečem to celkem umíš, ale myslel jsem si, že jsi lepší,“ pronesl král Navarů.

„Ty jsi králi zatím nic moc také nepředvedl,“ řekl mu Asim.

„Až předvedu, tak budeš bez hlavy!“ vyhrkl král, přičemž udělal s mečem prudký pohyb a zároveň se přikrčil. Asim v posledním okamžiku vyskočil a čepel meče se mihla pod jeho nohama. Přitom pravou rukou, v níž držel meč, provedl prudký výpad. A hrot čepele těsně minula bok navarského krále. Ten zavčas uskočil a pokusil se Asima bodnout ze strany. On však učinil s mečem rychlý pohyb nahoru a čepel meče krále nadzvedl. Vzápětí se ozvalo opakované řinčení mečů, načež oba dva zkřížili zbraně a přes čepele si Asim s navarským králem hleděli do tváří.

„Zbývají ti poslední okamžiky života! Než tě zabiju, tak ti ještě umožním, aby si viděl, jak votevírám tu truhlici!“ řekl král s rozšířenými zorničkami v očích.

„Ještě jí však nevotvíráš!“ vyhrkl Asim a prudce od něho odskočil a zároveň provedl s mečem výpad. Král jeho pohyb mečem vystihl, uskočil a vzápětí provedl skok k Asimovi. Přitom se rozmáchl mečem, ale v posledním okamžiku se přikrčil a ze strany se pokusil Asima seknout do boku. Ten nastavil čepel do pohybu králova meče a vší silou udělal mečem prudký pohyb. Čepele se vzápětí střetly a král Navarů též napnul své svaly, aby mu meč nevypadnul z rukou. Opět došlo ke zkřížení zbraní, přičemž se oba dva snažili toho druhého přetlačit. A Asim hned pocítil, že protivník má větší sílu. A tak zatnul zuby a přes zkřížené čepele se mu naskytl pohled na tvář krále, ve které se zračila odhodlanost. Vzápětí byl však kopnutý do břicha a vykřikl. Okamžitě zavrávoral, přičemž se snažil oběma rukama udržet zkřížení mečů. To se mu ale nepodařilo a záhy byl navarským králem přetlačen, načež ztratil rovnováhu. Ve stejný okamžik mu protivník vyrazil meč z rukou a on udělal krok nazpět, po němž dopadl zády na povrch přemostění. Zároveň o něco dále za sebou uviděl stát truhlici, která ukrývala démona zla. Rychle se však zadíval nad sebe a spatřil postavu krále, jak zvedá meč, od jehož čepele se odrážejí sluneční paprsky.

„Asime! Rozluč se se životem!“ vykřikl král, který se chystal zabodnout ostří čepele do jeho těla. Asim vytřeštil oči a zadíval se do ďábelsky usmívající se tváře navarského krále.

KONEC DVACÁTÉ DEVÁTÉ ČÁSTI

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru