Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mesiáš - konečná partie

27. 07. 2008
0
8
358
Autor
Puerrh

Jones vstoupil jako Mesiáš do sraček naší doby, od první chvíle rezolutně deklamující své poselství: žádná spása, žádné zázraky. Na to si laskavě sežente nějakého prosťáčka. "Přišel jsem se v tom válet."

"Tak tedy pane Jonesi..."

Drží v ruce nenápadnou žlutou vizitku s jednoduchým obrázkem. Chlapeček a holčička, stylizovaní do jednoduchých obrysů drží mezi sebou šesticípou žlutou hvězdu, holčička má v druhé ruce kytičku, chlapeček lopatu. "Spolek přátel židokracie", je napsáno nahoře, a dole "přidej se k nám, dokud je čas." Na zadní straně je propiskou napsané telefonní číslo...

"...očekáváme vás."

Příliv vyhazuje na pláž zelené chaluhy, obaly od jídla, láhve, exkrementy a mrtvolky všech možných vodních i suchozemských živočichů. Na mělčině stojí obrovské, napůl rozebrané, rezavějící vraky, ze kterých do vody teče různé chemické svinstvo. Jedno z mnoha bezejmenných vrakovišť.

Jones vstoupil jako Mesiáš do sraček naší doby, od první chvíle rezolutně deklamující své poselství: žádná spása, žádné zázraky. Na to si laskavě sežente nějakého prosťáčka. "Přišel jsem se v tom válet."

Luxusní děvky, drahé vozy, degradující skandály. Rozhovory s médii zhruba v tomhle duchu: "Ty kurvy palestinský bych úplně vyhladil, jak řekl Crowley, pokud je někdo ve špatný čas na špatném místě, prostě ho vymetem." "Já bych těm národním gardám s chutí rozdal zbraně, aby to vzali do vlastních rukou. Od těch evropskej křupanů se nic než rasismus a antisemitismus nedá očekávat, a co si budem povídat: já jsem jim za ten olej do ohně jenom vděčnej." "Lidi jsou dobytek a potřebujou ty svý blbý hlavičky pořádně proprat. Média do nich hustí ještě málo. Vy jste zvědavý na ty svoje hovna v palici, kterým říkáte fantazie a vůle? Ať vás ani nenapadne tu televizi vypínat, je to vaše jediná spása!" "Láska mezi mužem a ženou, rodina a všechny ty křápy jsou čistě účelová, anachronická konstrukce. Pláčete na nesprávným hrobě, ten bastard co v něm leží nemá víc hodnoty a přirozenosti než co já vím, koprofilní fetišismus." "V podstatě teď šukám jenom třináctky, a pokaždý se naučím nějakej novej sexuální fígl. Kde k tomu ty holky přišly? Klidně bych zrušil všechny tresty za pedofilii, malý dítě neni nějaká nevinná bytůstka z pohádky, ale pansexuální svině, jak napsal už Freud." "Hrozně rád si honím čůráka, když se řítím svým jaguárem po těch šílenejch okreskách dvoustovkou. Mám tam nějakej super softvér, polovičního autopilota, tak vůbec nemusím koukat na cestu. Kolize s vozem je vyloučená, a to ostatní? Bláznům co chodí pěšky nebo jezdí na kole tím prokazuju jenom milosrdenství, beztak je musí život děsně mrzet. Jenom včera jsem skóroval šestkrát." "Chlast a ganja jsou dost potřebný, držej vás pěkně při zemi. Žádný úlety nebo psychedelický revoluce, jen válení v blitkách. A co byste chtěli?"

Co tím chtěl dokázat sám, věděl jen on. Nakonec byl skutečně kontaktován.

Z dálky je slyšet rotor vrtulníku. Po několika hodinách letu zůstanou kroužit nad mořskou hladinou. Vynoří se přistávací plocha tajné podmořské báze. Nový mesiáš vstoupí mezi skutečnou elitu, bratrstvo Mloků. Po celá století bojují Mloci s Krtky o vládu nad světem...

"Narovinu vám, Jonesi, řeknu, že celej ten Erech Izrajíl je jenom taková šaškárna. Nějaký židi pro nás nejsou nic víc než pořádně horký, výbušný svinstvo. Akumulátor ponížení, utrpení a nenávisti. Už jsme s nima zatopili jednou a s chutí to uděláme znova."
"Chápu vás. Je to prostě taková hra. Něco jako Civilizace."
"Jste náš člověk, já to věděl. Civilizace, kde můžete hrát za všechny národy... někdy pořádně zamotaná. Chaos v tom má svůj díl, ale teď už i on hraje pro nás."

Jones vzhlédl k obloze. Rozhodl se už dávno. Svět se o sebe už nějak postará, s největší pravděpodobností nedojde ani k žádným větším konfliktům. Pár lokálních gerilových válek, snad, aby se vyčistil vzduch a věci se vrátily do správných kolejí. Jistě ne žádná světová válka, obě poslední přece vyvolali tajná bratstva. Přirozenost člověka je v jádru dobrá.

Jones věděl, že zemře. Co na tom ale záleží? Než žít v tomhle světě... po rozpadu společnosti a rodiny se začali rozpadat jednotliví lidé na fyzické úrovni. Jednotlivé končetiny požadují autonomii a rovnoprávnost... Totální válka v podmínkách neexistence času spaluje svým běsněním tisíce potenciálních budoucností a je jen otázkou několika dnů, kdy se začnou její následky promítat do přítomnosti.

Vrtulník se snáší na pláž. Jones k němu jde těžkým krokem, v písku zůstávají hluboké stopy. Jeho kyborgizace ve skutečnosti nespočívala jen v připojení umělých končetin. To ale Mloci nevědí.

Herní plán je jednoduchý. V hlubinách základny se nachází jejich stroj času. V útrobách Mesiáše rozložený výsadkářský kalašnikov a nukleární nálož. Jako my všichni přežívající v podmínkách totálních sraček, přišel i Jones téměř o všechno. Narozdíl od nás se rozhodl obětovat zbytek, aby dosáhl matu protivníka.

Cestou nad mořem míjejí turbovrtulové transportéry islamofašistických výsadků z budoucí panarabské říše. Za pět minut dvanáct. Ale Jones ví, že to dokáže.

8 názorů

Winter
28. 07. 2008
Dát tip
Jo, avízo přišlo, přinesl mi ho jeden feťák závislej na WSB ve svým levým oku. stojíme na prahu nového objevu, kdy zjistíme, že starej Willie se předávkoval ve svym londýnským bytě sám sebou. V případě závislosti: Čtyři z pěti Bockmühlů doporučují metadon.

Puerrh
28. 07. 2008
Dát tip
Burrrr co? Nic nevedet, nic némit. Shánim si sám. Vy pšit patek. ... Jo avízo, to čumim, teprve zjišťuju jak to tu funguje... hele a máš ověřený že to je bezpečný tohle AVÍZO? Jestli to nemaj Mloci napíchnutý... No uvidíme jednoduše: MLOCI DO PLYNU! A teď jestli už sem nikdy nic nenapíšu, tak aspoň víte - víte co víte? ... S vědomím, že mu možná zbývá pár vteřin života, rozhodl se přece jen nakonec pro seriózní odpověď: Je pravda, že jsem ve WSB jel několik měsíců. Na druhou stranu efekt WSB je natolik svérázný, že svádí k hledání symptomů všude, kde někdo začne používat "metodu střihu", zpřeházenou časovou posloupnost, halucinační vize, nesmyslné termíny a schizofrenní postavy... hned se o něm řekne: nojo, ty už toho WSB neber.

Winter
28. 07. 2008
Dát tip
Ale no tak, oba víme, kdo to ten Willie je. Jinak vtipný postřeh .) Příště mi hoď avízo, prosím...

Puerrh
28. 07. 2008
Dát tip
Chomsky je břídil, a navíc hraje pro ně. Zatím nevím jestli pro Mloky nebo pro Krty, rozhodně ale proti lidem. Něco jako ten s tím Fahrnhajtem. Navrch huj... znáte to.

Puerrh
28. 07. 2008
Dát tip
Fuj, co to sem píšu...??

Puerrh
28. 07. 2008
Dát tip
No ono to nějak souvisí... o totální válce v podmínkách neexistence času tady mám soubornou historii o asi pětistech stranách... otázka je, jestli by takovéto bludy někdo četl. Jinak jo, dost se v takovýchle větách válím. Kdo je zas ten Willie? Něco jako Jim Jones? Další bezváznamná figura bezprizorně extrapolovaná do světa kde nemá co dělat? Kdyby si radši lidi přečetli něco o Spiknutí Bramborových Krtků! Dokonce ani o zvědavci o tom není ani zmínka... a pak se divíte, a PAK se divíte ;-)

Winter
27. 07. 2008
Dát tip
Co tím chtěl dokázat sám, věděl jen on. Nakonec byl skutečně kontaktován. Někdo je nepokrytě pod vlivem Willieho .) Bohužel mám pocit, že ten svůj extravagandní text uměl podepřít i zajímavou a podstatně širší interpretací, než jaká je možná za všemi těmi formalistickými souvětími alá: "Totální válka v podmínkách neexistence času spaluje svým běsněním tisíce potenciálních budoucností a je jen otázkou několika dnů, kdy se začnou její následky promítat do přítomnosti.", která sice znějí sexy, ale pod nimi zeje prázdno. Přijde mi, že v textu je na jednu stranu dravost, na druhou ale i povrchnost a nucenost. Šlapeš ve stopách, které se ztrácí při dalekém horizontu, řekl bych. Usměrnit k sobě, záleží, jak dlouho píšeš, žeano.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru