Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lidská hloupost nezná hranice

03. 08. 2008
1
0
683
Autor
želvík

Pouze život, který žijeme pro ostatní, stojí za to. Albert Einstein

Pouze život, který žijeme pro ostatní, stojí za to.
Albert Einstein

Možná si říkáte proč takoví hloupý nadpis článku a k němu citát, který se ho zdánlivě netýká. Jenže opak je pravdou, kdyby se lidé řídili tímto pěkným citátem, tak bych tento článek nejspíš nikdy nezačal psát. Jenže poslední dobou se stále více setkávám s tím že lidská hloupost vážně nemá nikde hranice. Co někteří provádí ostatním pro vlastní potěšení nedokážu pochopit. Co z toho mají že někomu ublíží? Možná si na chvíli řeknou: "Já sem ale borec, dokázal sem zmlátit holku." nebo "Teďka sem nadával jak dlaždič to určitě budu největší týpek na škole" Bohužel sem již narazil již na obě věci a ještě na víc.... Opravu ale nechápu co z toho takoví člověk má když například zbije přítelkyni nebo nadává lidem okolo sebe. Možná si to takoví lidé neuvědomují, ale ostatním můžou ublížit a ne zrovna málo. Někdy člověk kterému bylo v životě ubližováno skončí u alkoholu, u drog nebo se jednoduše pokouší zabít a to všechno jen proto aby zapomněl na věci, které mu způsobili jiní lidé. Myslíte že to stojí za to ostatním ubližovat s tím že mu tak můžu zničit celý život? Někdy stačí pár hloupých slov a již nikdy ten člověk nebude jako dřív. Určitě vám, lidem co rádi ubližujete stojí za těch pět minut slávy? Jak se zdá tak někomu ano....Není ale lepší druhým lidem se snažit pomoct?

Kdo opustí smutného přítele, není hoden, aby se někdy dělil s jeho radostí.
GAIUS VALERIUS CATULLUS

Není to o tolik těžší než ubližování, jen místo nadávek se naučíte říkat pěkná slova. Občas někomu s něčím trochu pomůžete. Vyslechnete trápení druhého a hlavně ho nikdy neopustíte v situaci, kdy vás bude potřebovat. Ano je to v jistém ohledu o něco těžší než někoho zmlátit nebo urážet. Jenže ten pocit je k nezaplacení když někomu pomůžete, můžete na sebe být pyšní a získáte mnohem víc než 5 minut slávy od party blbečkú. Můžete získat přátelství, lásku, důvěru, díky což je mnohem víc než pochvala od pitomce....

Je velmi pravděpodobné že tento článek stejně nikoho neosloví, ale za pokus to stojí. I kdyby se nad svým chováním měl zamyslet jeden jediný človíček. Třeba si řekne že dělá hlouposti a že radši bude radši pomáhat ostatním. I ty se můžeš změnit! Není to tak těžké a když to zvládneš tak bude na světě hned o kousek lépe, třeba právě to že jsi se změnil někomu zachrání život, třeba se k tobě přidají tví kamarádi. Svět je již dost prohnilí tak ty nemusíš být taky. Ukaž svou druhou lepší tvář a možná jednou bude na světě lépe než je teď. Možná si lidé přestanou ubližovat a budou si snažit pomáhat. Vím je to hloupá představa, ale stojí za ní bojovat. Takže neváhej a přidej se k tomuto doufám že ne marnému boji!


Poslouchej své srdce, jdi za svými sny a stůj za svou pravdou.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru