Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bílá stěna

10. 08. 2008
2
6
1092
Autor
schyza

    Povaluji se na posteli a zírám na bílou zeď. Jako stovky nebo spíš tisíce lidí civí na bílé plátno, než se konečně zhasne a promítačka je nakrmí nějakou tou americkou baštou.

                           ***

    Čekám až přijde, až sestoupí z bílé stěny a ovine mé myšlenky, tak dokonale, aby ani jediná neunikla nepoznamenaná. Nerozdrcená pisálkovským hroznýšem královským, můzou.

                           ***

    Přemýšlím jestli seskočí podobna divoké pumě, zatne své hrozivé drápy a roztrhá mou duši i mysl do jejichž odkapávající krve namočí svůj brk?

    Nebo snad tryskem ženoucí se stádo divokých koní vpíše svými kopyty svůj příběh do mého nitra?

    Či se připlíží jako vrah a v mžiku mi prořízne hrdlo a v chrapotu a sípění umírajícího zazní, jak nalézt ztracený poklad?

                           ***

    Ale co když zůstane bílou, pouhým kontrastem k temnotě ve mě?

                           ***

    Nebo prostě jen bílou?


6 názorů

schyza
23. 08. 2008
Dát tip
Tak to se omlouvám... To nemělo býti chápáno jako hulvátství.. Jen jsem vyjádřil svůj názor na to jak může můza vypadat a chovat se.. Z mého pohledu..

avox
21. 08. 2008
Dát tip
Proč autor, který "stojí o hlubší kritiku", reaguje na slušně vyjádřený názor jako hulvát?

schyza
21. 08. 2008
Dát tip
No to je taky věc názoru pro někoho je možná múza nějakej sladkobol co ho políbí(tady na písmáku občas i na prdel)... A pro někoho zase vzteklá bestie co ho rozerve(i stou prdelí)...

avox
21. 08. 2008
Dát tip
až se setmí, i ta stěna zčerná... múza je "múza", nikoli "můza" prosím, a múzy líbají, drásat duše, to múzy nemají v popisu práce :-))

schyza
11. 08. 2008
Dát tip
Děkuji i když je to velmi skromná kritika..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru