Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kdož vlastencem se zoveš...

17. 07. 2001
4
0
1496
Autor
Obrozenec

...do klubu spěš! Jest vlasti jednoho každého, kdož pérem vládne a ku potěše ducha psáti zná, zapotřebí!

Bratři, srdce slovanská, spojme síly své k obrodě literatury národní! Dosti již bylo pitvorných děl, kteráž toliko cizákům líbiti se mohou, neb o věcech nízkých, nehrubě vznešených, jazykem zpotvořeným vypravují! Pod lípou slovanskou, v koruně jejíž co pilné včelky svůj díl k povzbuzení ducha konáme a do stavby společné skládáme, jest naše místo. Buďme svorni, léč jako skála pevni!

 

V královském městě Praze, A. D. 2001

 

Josef Krasoslav Příbramský, v. r.


dara
20. 06. 2002
Dát tip
Plesá mi srdce :-)) T*

papouch
19. 07. 2001
Dát tip
Poslóché, kemo, ty seš natuty šved z Práglu, že tu hlásíš takový křivý šorfky. Hoď rači negdy voko do Štatlu, ať zgómneš, jak vaří plotna. Šópni se po Čáře a zblikneš takový kocóry, že ti vypadnó baterky. Nebo hoď čučku na Prygl, tam chytajó špicový kuže zoncnu bez šprndy a vo tem nedéché, že z teho chytiš takovó šlajznu, že ti štyry čechry v rórách jen syknó. Votoč se na Špéně, čóraři tě švihnó vo raky a kešeňu a buděš muset kajlovat, abys měl aspoň na kóřku a chálku. Časem ti pak v kuli bline, že Brnisko je nésuprovjéší štatl pod oskarem a só tu nejrovnější hajfy a křeni na celý zeměguli a že na češtin házijó bobana a vařej hlášky hantecem. :-))

papouch
19. 07. 2001
Dát tip
oprava . . ................ v kuli blikne... :-)

papouch
19. 07. 2001
Dát tip
Obraženec.: A vůbec. Nejste žádní Slovani, ale Kelti, jak když vyšije. A já jsem Etrusk, barbaři. :-)))

Wopi
19. 07. 2001
Dát tip
Hlavně že nejsi pETRUŠKa... to by Ti ty fousy neslušely...

Miroslawek
18. 07. 2001
Dát tip
Co praviš zgychany pražaku? Take cyparny si mluv svoji robce v lužku a netruj tu, bo jinak se neubranim ;o))))

Bříza
18. 07. 2001
Dát tip
Miroslawku: zdá se, že velebný kmet Josef Krasoslav - Příbramským se zove, což jeho původ Pražský pochybným činí. A v nemenším též v sérdci mém plam vlastenecký zažíhá, neb sám jsem zrozen rovněž v Příbramě. Leč jsouc ducha uvážlivého vyčekám věcí příštích a osobního představení vzájemného, neb na vějičku podvodnickou v dobách úpadku věcí spolových všeobecného nikterak sednouti nechci. :c)

Jola
18. 07. 2001
Dát tip
***

Wopi
17. 07. 2001
Dát tip
:-)))))))

fox
17. 07. 2001
Dát tip
no entiendo....pongo antitip! :(

Mahoney
17. 07. 2001
Dát tip
(ehm, právě jsem zcenzuroval několikero nečeských výrazů vyjadřujících radost a nezbylo mi nic, co tu napsat :-))) no... prostě mě tahle slova moc moc potěšila :-))) pa a děkuji :-))

inventor
17. 07. 2001
Dát tip
:-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru