Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

..umění malovat

17. 08. 2008
13
14
3571
Autor
Rabb

.
.
.
Za vsí,  přesně nad vinohrady již dávno sklizenými, se ze strany na stranu vine blátivá, klikatá polní cesta s vyjetými kolejemi od zemědělských strojů a lidskému oku se ztrácí daleko za obzorem stejně tak, jako unavené slunce pozvolna zapadá za západní horizont a chystá se ke spánku. Jeho poslední hřejivé paprsky dopadají kolmo na nehybná mračna. Červánky. Krajnice polní cesty lemují vysoké větrolamy, větve se témeř dotýkají zářících hvězd na temném východě, koruny se v prudkém větru divoce kymácejí sem a tam, přičemž ve vzduchu vznešeně poletují okrové listy, které prohrávají marný boj s gravitací a podzimem.

Co mi tam ještě jenom chybí?,  uvažuje při pohledu na namalovaný obraz. Neví, ale nakonec si vzpomene. Čtyři svislé pruhy. Vězeňské mříže.


14 názorů

karmen
14. 10. 2008
Dát tip
krásné :) *

Je to přesné*

etna
13. 09. 2008
Dát tip
hmmm no tak to je hodně dobrý *

Ako začiatok poviedky by to nebolo zlé...avšak príliš krátky útvar pre môj vkus. Nechcem tým povedať, že dôležitejšia je kvantita než kvalita, ale zrnko kaviáru človeka neuživí.

Rabb
20. 08. 2008
Dát tip
girl, díky.. jsem rád, že je to "paráááda".. :-)

No paráááda...!!!*

Alojs
17. 08. 2008
Dát tip
vše je v nejlepším pořádku. U tohoto krátkého typu povídek vždycky žasnu. Samozřejmě, jsou-li efektně doťuknuty. *

Rabb
17. 08. 2008
Dát tip
lhal bych, kdybych věděl, proč jsem to tak napsal.. tak káčovitě.. dva roky stará věc. ale asik to bylo kvůli té malbě, takové to piplání se se čmrkanci.. :-)

Kandelabr
17. 08. 2008
Dát tip
celkem milý nápad, jen nevím jestli ten popis krajiny je tak dokýčovata záměrně (aby evokoval kýčovou malbu) nebo ne. ten nápad se mi ale líbí.

avox
17. 08. 2008
Dát tip
Fantazie... jen paměť a představivost mohou otevřít takhle široký obzor ze zamřížovaného okénka :-)) a to ještě zapomenu, že ve městech zpravidla nejsou vidět hvězdy. :-)

Marys
17. 08. 2008
Dát tip
ziariace hvizdy na temnom vychode... mi to nejak obrazkuje s nejakou inou vecou nez tou, o ktoru sa autor pokusal :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru