Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

SVĚT ZA ZDÍ-30

14. 09. 2009
1
1
979
Autor
fungus2

Část třicátá

 

Navarský král s křikem udělal prudký pohyb mečem, kterým hodlal bodnout Asima. On se však na zemi rychle překulil do strany a zároveň oběma nohama kopnul krále do nohou. Ten v předklonu ztratil rovnováhu, přičemž špička čepele dopadla na povrch přemostění. Ve zlomku vteřiny se pokusil mečem zasáhnout Asima, který se však ve stejný okamžik z lehu vrhl na stojícího navarského krále. Prudký náraz král neustál, byl sražen a zároveň upustil meč. Vzápětí se Asim ocitl na něm, ale on napnul všechny své síly a za pomocí nohou jej ze sebe shodil. Současně pravou rukou vytáhl hbitě malý mečík a jím udělal prudký pohyb. Asimovi, se v posledním okamžiku podařilo pravou rukou zachytit ruku, v níž svíral zbraň. A ostrá čepel se zastavila jen několik centimetrů od jeho hlavy, načež strnule hleděl na její špičku. Král záhy začínal přetlačovat jeho ruku a ostří mečíku se dostalo do těsné blízkosti hlavy Asima. Tomu se na čele objevily kapky potu a špička malé čepele se ocitla přímo před levým okem. Pokusil se svou druhou ruku vymanit ze sevření, ale to se mu nepovedlo. V následujícím okamžiku pohnul hlavou prudce do strany a přitom povolil sevření královi ruky. Hrot čepele se mihl těsně vedle jeho hlavy a on současně svou veškerou sílu dal do rukou a nohou. To mělo za následek, že krále Navarů převalil na záda a udeřil jej pěstí do obličeje, přičemž mu vyrazil mečík z ruky. Král se však rychle vzpamatoval a kopnul Asima do břicha a dostal se z jeho sevření. Asim se odvalil a poté se rychle postavil, což se stalo ve stejnou chvíli, kdy se hbitě na nohy postavil i jeho protivník.

„Máš teda výdrž, ale teď už je konec!“ vyhrkl král, který uchopil do ruky meč.

„Ještě ne!“ pronesl Asim, který vytáhl nůž a mrštil jej na krále. Ten však pohotově uskočil a nebyl jím zasažen, přičemž se rozchechtal.

„Teď už vopravdu nastal tvůj konec!“ pronesl navarský král, zatímco Asim udělal dva kroky nazpět a vyskočil na okraj mostu.

„Tak skoč Asime!“

„Já však nechci skočit,“ řekl Asim.

„Tak tě zabiju!“ vykřikl král a s napřaženým mečem udělal dva dlouhé skoky k okraji mostu. Vzápětí se rozmáchl, jenže Asim se prudce odrazil, udělal ve vzduchu salto a prudce nohami napřed dopadl na překvapeného krále Navarů. Toho přitom kopnul do hlavy a on se vzápětí otřesený skácel na povrch přemostění. Na něm se převalil a záhy pocítil, jak jej prudce Asim uchopil za vlasy. A sotva se trochu vzpamatoval, tak měl pod krkem čepel meče.

„Tak co králi, mám tě podříznout?“ zeptal se Asim.

„Živej se votadituť stejně nedostaneš!“ vysoukal ze sebe král.

„V tom případě ty taky ne. Ale je tu ještě jedna možnost!“ pronesl Asim a s navarským králem před sebou pomalu kráčel po kamenném přemostění.

KONEC TŘICÁTÉ ČÁSTI


1 názor

Na tohle jsem narazil čistě náhodou - a tak brutální stylistiku jsem už dlouho neviděl. Absolutně nečitelné. Fuj.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru