Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na rozcestí

27. 08. 2008
6
7
943
Mít tisíc sluncí nadosah a bát se dotknout jediného je normální žhnou jde z nich strach a my? jsme málo otužilí děsí nás zlomek bolesti zaštítíme se pochybami popřeme vše o čem jsme snili kolik nám ještě šancí Pane zvažuješ dát když uplakané nás zvedáš z bídy na kolena a zvolna z nich pak na nohy? jaká je za ně naše cena za slunce ta nesesbíraná ze tvojí štědré oblohy?

7 názorů

Delfín
31. 08. 2008
Dát tip
Tisíc sluncí se rozzářilo, když Tebe zřel jsem, neznal strach, pak jedno žhavější, než milo, mne sežehlo na pouhý prach... Proč, Bože, jenom dopustil jsi, aby mne stihla kletba Tvá? Proč Ty, prý dobrý, připustil jsi to, co srdci jenom žal dá? Jak věřit stránkám bible dále, textům, co Lásku hlásají, když v duši mé se neustále jen chmury temné střádají? Prý milostiv a Lásky pln jsi, dobrý Bože náš, proč tedy zoufalství jsem pln z toho, co na mne sesíláš? ***Nejsem žádný náboženský fanatik, nevěřím na žádné modly v kamenných chrámech, spíše na sílu, co je v nás i mimo nás, jejíž jméno nejsme hodni ani schopni vyslovit, ale která přesto hýbe světem, věřím v karmu, svého Boha si nosím všude ve svém srdci a snažím se žít tak, jak to cítím....;o)

A.H.
27. 08. 2008
Dát tip
oproti,pardón

A.H.
27. 08. 2008
Dát tip
Konec je o proti jiným slabší, ale jinak to má skvělou atmosféru

moorgaan
27. 08. 2008
Dát tip
umis vzdy vyjadrit v jednoduchosti a pritom v plynouci poezii kazdodenni slabosti vetsiny z nas../**

macecha
27. 08. 2008
Dát tip
Kolik nám ještě šancí Pane zvažuješ dát když uplakané nás zvedáš z bídy na kolena zvolna z nich pak na nohy? *T

Miroslawek
27. 08. 2008
Dát tip
Jasnější než tisíc sluncí je Součkův eufemismus pro atomový výbuch... a výbuch to jistě je... chatrnost tvé metody je ve své usilovnosti až děsivá... Vždycky si vzpomenu na pohádku O třech prasátkách... a tady platí: ze slámy a sežere tě vlk ;o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru