Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tiché rozmluvy

19. 07. 2001
3
0
1301
Autor
Tadeáška

Víš, Smrt, to jsou i mrtvá přání i mrtvé touhy i smutná zklamání a to ostatní, děti, lidi, kamarádi. Oni za nic nemohli. Odpusť, boj s myslí je zlý, nebo já... proč nemohla umřít místo těch.

 

Mé srdce hoří, má duše pláče, mé tělo nezná svět, mé myšlenky se rodí v novém světě bez stáří a krutosti těch předešlých let. Počíná nová epocha světa a dál se uvidí. Miluji tě a budu navždy.                        Dík.

 

Naše cesta nezávisí na kometách.                   Život? ... cynik.

 

Má ústa hledají rosu, můj dech se zmítá v nekonečnu, jsme obětí svých vlastních snů a přání, utíkáme před neuniknutelným, abychom se skryli na pláni bez úkrytu, za sebe sama, za sebou sebe, vlastní život a řítíme se do sebou nastražených pastí, láska jsou slzy, to je cesta ke kometám a ne komet k srdci.

 

Sny jsou...                                 ale co?

 

Přilétla kometa a mně se zdálo, že to sám Měsíc dává sbohem nebi, zarytý do paměti, zvolna že možná se vytratí dřív, než přijde ráno a s ním jeho sestra oděná v zářící šat ... Slunce.

 

Malá chvíle, kometa prolétla a svým ohonem zabila všechny hvězdy a v té době, jindy básník, říká někdo "to je život", ne, to je jaro, život jako já a ty.

 

Odpusť mi lásko, mé hloupé chyby, dnes je den kdy žiji. Den pro tebe a pro mne. Má smutná tvář se odráží v tvých očích tak jasně, že se měsíc nad městem ukryl do mraků                         ...stydí se.

 

Mé tělo je jen málo živé, má mysl je plná lásky a mé srdce plné vášní. Váhy se sklánějí hned sem, hned tam a každý je sám, žijeme dál, smích, slzy nás provázejí jako ten kalný pohled mrtvých hvězd.

 

 

jaro 1997


Tadeáška
30. 07. 2001
Dát tip
Velrybko milá tušila sem že tě to nenechá chladnou rybou

velrybka
30. 07. 2001
Dát tip
Ach jo:-( vlastně nelíbí... šem šmutnej, že ši šmutná Tadlinko moje kamárádinko

velrybka
28. 07. 2001
Dát tip
moc líbí:-( MLASK TRIP*

Skorpil
23. 07. 2001
Dát tip
Vesely, nevesely, kazdopadne mi to prijde plne nadeje..., teda nekde. Vlastne ja nevim, ale jsou tam docela pekny obraty, oproti tomu zase par klise, ale kdo jsem ja... :-)

Tadeáška
23. 07. 2001
Dát tip
Alinko díky Skorpi ty seš přece můj!!!!!!

alina
20. 07. 2001
Dát tip
.......veselý ani moc ne. Ale smutný už vůbec ne!!!! a krásný* *o*

Wopi
19. 07. 2001
Dát tip
Naše cesta nezávisí na kometách... *

Miroslawek
19. 07. 2001
Dát tip

Vio
19. 07. 2001
Dát tip
Miluju noc... ale někdy mám strach, že je čím dál tím delší...

Mámalibor
19. 07. 2001
Dát tip
fnuk,,,,,,******

Tadeáška
19. 07. 2001
Dát tip
Tak vám nevím, myslíte, že to není veselý?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru