Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Doma

10. 09. 2008
7
23
1774
Prostřený stůl arabica pro dva hrnky s dekorem na polici budík tiká provoněným prostorem ve vzduchu dvě věty visí nechce se jim na svět z úst není nic jak bylo kdysi zaslechli jsme trávu růst minuta se s jinou střídá bezmála je dopito věta k větě větu přidá zamrzí a bolí to pokoj voní po samotě dalo se to čekat vím vrníval´s jak vrní kotě nechápu a nevěřím tolik barev nemá duha jako míval všední den kdy jsme lásko byli spolu bez sebe si nezvyknem

23 názorů

******T******

guy
17. 09. 2008
Dát tip
o.k. :-)

a jestli na to přijdeš, dej mi vědět, já už si totiž také nevzpomenu, jestli to byl Hrubín nebo někdo jiný :)))

guy
17. 09. 2008
Dát tip
jejda - teď jsi mě zaskočila - pamatuji si ji, ale bojím se tipovat, ten motýlek mě svádí k tomu, abych si tipl Františka Hrubína, a to vzhledem k tomu, že jsem měl v dětství knížku s ilustracemi motýlů od Maxe Švabinského, a verši ty ilustrace doprovodil právě Hrubín, ale jestli tohle s tou duhou je z ní, to si jistý nejsem .. každopádně některé ty ilustrace se mi vybavují, i útržky veršů, které byly ale většinou cíleně zaměřeny k vyobrazení konkrétních motýlů (pohleď, jak se pyšně nese, černopláštík jmenuje se), takže fakt nevím, jestli ano .. po té knížce se musím podívat, asi zůstala u mámy, protože svým dětem jsem z ní určitě nečetl .. musím to napravit s vnuky :-)

hezké :))) a víš co mě, už když jsem to psala?: sedm barev nemá ani duha jako tvoje křídla, motýlku a jedna je krásnější než druhá půjč mi křídla, aspoň na chvilku... kdo to napsal, Vítku, víš? :)))))

guy
15. 09. 2008
Dát tip
ta duha mi připomněla něco z mý pubertální "tvorby": sedm barev duha má žádnou z nich nám neprodá ani zadarmo ji nedá tomu kdo ji v dešti hledá duha to je jenom klam so je sluncem malován :-)

A.H.
14. 09. 2008
Dát tip
toto dílo beru důstojně, ale musím se přiznat, že jsem četl lepší díla psaná Tvou rukou.

moorgaan
11. 09. 2008
Dát tip
ale zvyknete... i duha ztrati barvu obcas si pri tom horkem likeru skytnete a zaslapnete larvu.../***

lepší verze - já nahlas a lítají třísky... i s celými lesy... :)))

macecha
10. 09. 2008
Dát tip
Bohužel, to Ti slíbit nemohu. Nemám už žádné slzy,dokážu jen potichu si zuřit :o))

tak to radši breč, ať pokropíš :))))

macecha
10. 09. 2008
Dát tip
To se Ti řekne, ale ty vzpomínky ...... A vyprahlé už neuschne :o))

nebreč, uschneš... :)))))))))

macecha
10. 09. 2008
Dát tip
A já u toho brečím, tak mě to dojímá. *T

to vím, ne?!?! :))))

Delfín
10. 09. 2008
Dát tip
Tvoje řeč i veršů Tvých, i Tvůj virtuální smích, něha v básni ukrytá - to jsi Ty! /Trochu i já!/

moje řeč :))))

Delfín
10. 09. 2008
Dát tip
Uznání mistra těší! A jde-li o vnadnou mistrovou, pak ještě víc! Mně se daří spíše ty rychlovky! Když to včas neodpálím, už to není tak úplně od srce, protože to ve snaze vylepšit až překomnbinuju! První nápad je vždy nejlepší!;o)

ne - píšeš lépe než já (chvílemi :))))

Delfín
10. 09. 2008
Dát tip
Sakra! Tohle jsem přece měl říkat Já!;o) Apropos! Co Ti to vlastně dělám, když to říkám? Připomínám Ti snad cosi, co už vzal čas a co ještě stále umí zabolet jak válečného veterána stará zranění, když se blíží změna počasí?

sakra, tohle mi nedělej!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Delfín
10. 09. 2008
Dát tip
Arabská káva něžně voní, hrnky si tiše rozpráví, že není už to jako loni... Co zhatilo se? Kdopak ví? A slova ještě nevyřčená ve vzduchu visí s otázkou, bol ve dvou srdcích - drahá cena za jednu tečku za Láskou... ***Padl na mne nějaký smutek. Snad jsou to jen mé vlastní zhmotnělé představy, snad sem si opravdu něco takového vyčetl mezi řádky Tvé básně. Kdo ví, pravda je asi někde mezi tím...Každopádně tu rychlím tempem svého datlopisu smolím verše, nad kterými pak v údivu kroutím hlavou. Tohle že jsem opravdu psal Já?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru