Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

TIM A DIM-21

05. 10. 2009
1
0
1521
Autor
fungus2

Část dvacátá první

Po chodbě běžela početná skupina německých vojáků, v jejímž čele byl důstojník s ovázanou hlavou.

„Ty dva parchanty musíme vokamžitě najít! A já jim vosobně vystřelím mozek z hlavy!“ křičel kapitán. Záhy doběhli do další chodby a poté na začátek schodiště. U něho důstojník zavrávoral, přičemž mu podjely nohy a vzápětí se on skutálel po schodech.

„Jste v pořádku, pane kapitáne?“ zeptal se ho jeden z vojáků.

„Já jsem v pořádku! A vy se přestaňte kynklat ze strany na stranu!“ rozkřikl se důstojník, který vrávoravě stál na nohách. „Deset mužů zpátky nahoru, deset dolu! A zbytek za mnou!“ vyhrkl velitel a následován několika vojáky se rozeběhl.

  Chodbou, co vedla do velkého sálu, kráčela skupina mužů v uniformách. Důstojník s napřaženou rukou, ve které svíral pistoli, střídavě mířil vpravo i vlevo.

„Buďte neustále ve střehu! Voni můžou bejt kdekoliv! Určitě mají speciální výcvik. Jsou to vojáci z přepadovýho komanda, ale na mne si nepřijdou!“ pronesl rozhodně kapitán. Poté vstoupili do sálu, v jehož prostředku se záhy zastavili.

„A kam teď, pane kapitáne?“ zeptal se jeden z vojáků.

„Pokud se rozdělíme, tak nás postupně zlikvidujou. Musíme zůstat pohromadě. Jedině tak se nám nic nemůže stát!“ řekl důstojník. Současně se nad nimi utrhnul obrovský lustr, a ten se za dvojitého křiku na ně zřítil.

„To asi nebyl moc dobrej nápad se schovat na tom lustru, co,“ řekl Tim, jenž ležel rozplácnutě na jeho horní části. Přitom se zadíval na Dima, který se nacházel vedle něho s vytřeštěnýma očima.

„Jééé Dime, proč máš v hubě tu žárovku?“ zeptal se jej. Dim začal něco huhlat a přitom zuřivě gestikuloval rukama.

„Já ti vůbec nerozumím. Ale asi chceš, abych ti tu žárovku vyndal, že.“

Dim vytřeštil oči a poblednul v obličeji, když k němu Tim dolezl a začal mu tahat žárovku z úst. Dim přitom úpěl, ale Tim pokračoval ve vytahování žárovky.

„Teda ty jím tam máš festově zaraženou. To abych si vzal nějaký páčidlo,“ mínil Tim a Dimovi se nadzvedla helma, jak se mu zježily vlasy.

„Já mám Dime nápad. Ale bude tě to asi bolet,“ řekl po chvíli Tim a pěstmi udeřil Dima do tváří. Přitom se ozval výkřik a Timův obličej byl zasažen koncem žárovky a sprškou střepu.

KONEC DVACÁTÉ PRVNÍ ČÁSTI 

 

 

 

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru