Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dva rozdílné články

14. 09. 2008
0
3
708
Autor
Lizzi600

Budeme si říkat, že se máme rádi

na svět se mile tvářit!

Pak spadne slza, možná dvě

přestane nám patřit svět.

Musíme jít dál, musíme střádat    si hezký chvilky     pro zítřky!

Úplněk i slunce nám bude lhát,

že je na nebi o co stát,

asi si nepřestanem s ohněm hrát

a snad se i milovat!


3 názory

no, myšlneka asi pěkná, pokud ji dobře rozumím, ale zpracování mizerné. chtělo by to více zapracovat. konrétní výtky - viz kritika clovrdika. slunce a uplne anavic se strednikem jsou mi zahadou napriklad. ale ono se to treba jednou podari, hodne cti a premylsej a cvic - zda se, ze te psani bavi, tak hodne stesti

clovrdik
28. 09. 2008
Dát tip
první verš, proč ne; sice nic moc originálního,ale jako vstup do tématu přijatelný; na svět se mile tvářit - dost megalomanský tvrzení, vezmeme-li v potaz, že a) světu je to úplně jedno, b) úplně zamilovanej člověk se tváří spíš přitrouble (což nepovažuju za chybu, ba naopak) - vem si, kdybys tam to slovo dala, znělo by to upřímnějc; pak příjde slza a možná dokonce i dvě ? brečet jedním okem je docela umění, takže jedna slza by stála za úvahu, dvě jsou podmíněny fyziologicky; dobrá, až do teď mě mužeš považovat za rypáka rejpavýho a nebudu extra protestovat; ale pouze do teď ! protože "přestane nám patřit svět!" au au au, proč mi vrážíš do hlavy sekyru (za dva zlatý a topůrko snad za tolar?) ??? přesně tenhle verš patří mezi ty, za který by se mělo básnicky viset; další prazvláštní verš neverš - něco mi tam neštymuje po logický stránce ... z předchozího textu plyne, že je to tak nějak v háji, přesto je nutný jít dál; dejme tomu (ačkoliv básnicky "musime jít dál" je další viseníhodné klišé),ale z čeho momentálně začít střádat ty hezký chvilky, když je to v háji, jak už jsem psal ? tak možná doufat, že bude do budoucna z čeho střádat, co já vím ..; další verš, tentokráte s astronomickým podtextem - dejme tomu, i když to podání s tím sředníkem mi nepůsobí příjemně; ačkoliv - co tam vlastěn to nebe pohledává ? to měla být náboženská báseň a já, zavrženíhodný nevěrec, nepochopil ? a nebo snad plánovaná sebevražda ? myslím, že ani jedno ani druhý, tudíž veršík naprosto zbytečný; asi si nepřestanem s ohněm hrát ... asi si dám ještě pivo ... (František s Assissi nademnou zlomil hůl - Fanánku, promiň mi tu loupež) - něco o hraní s ohněm jsem chtěl taky napsat do jedný básně,ale když teď vidím, jak to vypadá hozený na sklo, ještě že jsem to neudělal ...; a snad se i milovat .. tak buďto jo a nebo ne; ale já vám to přeju, o tom ani potom ... ale zase mě to vrací k myšlence, že asi fakt nevím, jakou vypovídací hodnotu má ta báseň mít; nejdřív vyznívá jako průšvih životní největší, ale asi vlastně díky tomu závěru ...; asi tak; napsala jsi opravdu hezkou básničku :-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru