Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kroket

15. 09. 2008
4
9
774

studený čaj v šálcích -

svetry hozené přes opěrky

v zahradním altánku


9 názorů

Yentl
21. 09. 2008
Dát tip
Tak to je výborně rozhraná hra pro myšlenky :o). *

Paulart
16. 09. 2008
Dát tip
oakbarku, to je na tipa :-)

mperdik
16. 09. 2008
Dát tip
pěkné T

oakbark
15. 09. 2008
Dát tip
Pohozený svetr - vedle studeného čaje.

moorgaan
15. 09. 2008
Dát tip
ja v tom haiku vidim a dokonce s presahem,vyvolalo to ve me predstavu ..v kontrastu studeneho caje s teplotou hracu..a i kdyby tam nebyl nadpis , ktery to upresnuje a je fuk zda hraji kroket a nebo tenis, tak to preshuje pres letni altanek, kde sice stydne caj, ale porad neni tak skarede, abychom navlekali svetry.. me se to libi a ma to opravdu znaky haiku a povedenosti tohoto tvaru..TIP/**

Zvrhlík
15. 09. 2008
Dát tip
Pokud nelze haiku pochopit (nebo lépe uchopit) bez názvu, není to dobré haiku. Pravé haiku název nemá.

Paulart
15. 09. 2008
Dát tip
Haiku by mělo držet pohromadě. Tady je na překážku fakt, že "čaj v šálcích" příliš nesouvisí se "svetry". Snad jen tak, že svetry hozené přes opěrky v sobě ukrývají přítomnost tepla, řeknu-li to tak kostrbatě, kdežto čaj je studený. Většinou pijeme čaj horký. Ti lidé mohli ale někam odejít a čaj jim vychladl. Zapomněli tam svetry? Co je tak vyrušilo? Bylo by možné toto haiku brát jako vyjádření jisté paniky, kdy do poklidu zahradního altánku vtrhne nějaké nebezpečí, útočník či zlá zpráva, evakuace atd. A všichni vyběhnou ven, času moc nemají, svetry zapomenou na opěrkách. A nebo se tak zabrali do hry (kroketu)?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru