Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Querbak

18. 09. 2008
2
5
1797

Querbak NAVŠTIVTE QUERBAK - HOŘÍCÍ MĚSTO!!! Největší atrakce zábavního průmyslu! - hlásají poutače u vchodu. Dokonalá iluze! Speciální efekty! Průvodce - Lišák Ferina, cení si zuby na další oběť.

"Zdrávi buďte, příchozí" - mhouří oči oslepené ohněm. "Neváhejte vstoupit, lidé drazí" - patolízně se otírá o nohavice a postrkuje blíže ke vchodu několik voskových figurín, co stály naaranžované před reklamou.

Říká jim lidé, jdou tedy. Vstupenka - řežavý uhlík, svítí jim vdlani. Nepálí. Ne. Jen prsty se taví. Rozjel se pojízdný chodník a zároveň s vraty otevřel se před nimi chřtán pekla. Anatomie sopky. Lišák Ferina se zběsile vrhá do víru jisker. Nechává se olizovat plameny. Jako salamandr prochází ohněm, plnýma rukama rozhazuje a znovu nabírá žhavý popel. Zbavený smyslů se horlivě oddává této prverzní rozkoši. Šplhá po hořících trámech a shazuje žhavé předměty. Proudy jisker se podobají zlatému dešti. Tohle už neměl v náplni práce.

Ferina byl jako šílený. Měkl mu mozek. Ostatním také. Postupně se hroutili do sebe. Malému chlapečkovi začala hořet hlavička. Vypadal komicky. Docela jako zápalka. Cink - někomu sklouzly brýle. Nebyl to údiv. To jen tvář pozbyla formy. Kapky, co padaly na zem, nebyly slzy strachu. To postavy se měnily v beztvarou hmotu.

Tu i cynik Ferina postřehl, že vyhlížejí nějak sklesle a chtěl se jim povzbudivě otřít o nohy. V ten ráz ho zasypala lavina tajících těl. Průvodce - Lišák Ferina nadobro zcepeněl. Výlet byl ukonce. Pojízdný chodník zastavil u východu, kde ho obklopila spousta zvědavců. Udiveně hleděli na hromadu roztaveného vosku v lidských šatech.

Vyděšený hlas se zeptal: "Jsou mrtví?" "Mrtví? Ne. Nedělejte si starosti. Nikdy nebyli živí " odpověděl opovržlivě nějaký politik.


5 názorů

Víš Wesene, kdysi jsme tam byli všichni. A jak tak koukám, možná ještě jsme.

avox
18. 09. 2008
Dát tip
na tohle teď nemám... vrátím se možná

pane jo :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru