Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Soukromá pošta

20. 09. 2008
0
1
843

Občas se stane, jsme lidé emotivní, básníci pak obzvláště, že dojde ke konfliktním situacím v dorozumívání. Nic neobvyklého, dokonalost lidská je nedosažitelná. Konflikty, které se mě osobně dotýkají, osobně také řeším. Na základě dopisu jednoho z vás jsem byla nucena zaujmout stanovisko formou odpovědi. Vám, kdo jste byli do této situace jakýmkoliv způsobem vtaženi a kdo byste chtěli číst následující řádky, bude zřejmé, o čem je řeč. Ostatním nahodilým čtenářům nechť je to alespoň poučením, že ne všechno, co se odehrává na povrchu, musí být stejné ve svojí vnitřní podstatě.

Předmět: Odpověď na dopis ..., přijímám "ruku k porozumění" a pokusím se v pár slovech osvětlit podstatu věci, jakkoli se mi to jeví v této situaci obtížné: Domnívám se o sobě, že nejsem konfliktní typ, a že vzniklá nedorozumění dokážu vnímat s patřičným nadhledem, což je dáno mojí bohatou životní zkušeností i slušnou dávkou empatie. S panem Lohnertem mám zkušenost jak v písmáckém prostředí, tak osobní. Z mého poznání jde o člověka, který ZASLOUŽÍ MOJI ÚCTU. Pokud se týká jeho tvorby i tvorby zde obecně, dělím ji ze svého hlediska na inspirativní a neinspirativní. Za neinspirativní pak považuji takovou, která nerespektuje gramatickou, případně stylistickou stránku jazyka, pro mě obsahově nevhodnou, anebo takovou, které nerozumím. Svoje tipování podrobuji autokontrole už proto, že literární činnost je středem mého profesního zájmu. Daným tipem vyjadřuji svoji spokojenost s dílem, doporučení k přečtení s přihlédnutím na zralost i možnosti daného autora obecně. Zdaleka ne ve všech případech jeho kvalitativní úroveň. Takovou fundovanou kritiku jsem očekávala od zdejších k tomu určených vysoce fundovaných literárně vzdělaných osobností. Žel, moje zkušenost v tomto ohledu zde až na dvě, tři výjimky zcela selhala. Naše střetnutí, ..., nebylo šťastné tvým osobním výpadem vůči mojí osobě. Jde o urážku, kterou nelze přehlédnout. Nehodlám se zde zabývat okolnostmi, naše názory jsou ryze subjektivní, ze svého neustoupím. Pokud se týká opatření vůči panu Lohnertovi, a obecně jakýchkoliv opatření tohoto charakteru na tomto serveru, postrádají pro mě jakoukoliv váhu. V tomto směru jsem naprosto frustrovaná způsoby, jakými se zdejší prostředí prezentuje. Toto není - a dnes již dobře chápu také mnohé souvislosti stran provozu a řízení - literární server té úrovně, jakou jsem očekávala. Setrvávám zde z jiných důvodů, než které mě přivedly k tomu, abych zde publikovala a rozvíjela svoji tvorbu. Především osobních. Omlouvám se, méně slovy reagovat na tvůj dopis se mi nepodařilo, jakkoli jsem se snažila nezacházet do ryze pavlačových podrobností, které jsou - ať chceme či nechceme - nedílnou součástí každé lidské společnosti. Jarmila_Moosová *) ... - vynecháno oslovení adresáta

1 názor

Delfín
20. 09. 2008
Dát tip
Všiml jsem si na Tvých stránkách některých vzrušenějších diskusí s kritiky, jsi zřejmě velmi temperamentní, což v jiné oblasti může být velmi krásné, ale zde mi některé zatvrzelé setrvávání v útočných pozicích, ať už u Tebe či u některých Tvých kritiků připadá úsměvné! Asi je to jistá moudrost středního věku, kdy už člověk není v určitých oblastech tak citlivý na každé kritické slůvko, či spíše přehodnotil svůj žebříček hodnot a rozčilovat se kvůli některým věcem mu připadá jako zbytečné plýtvání životní energií, kterou lze vybít mnohem příjemnějším způsobem... Tvá dílka jsou různá, ale i u těch, která třeba zpracuješ méně pečlivě, mne osloví skrytá myšlenka a někdy stačí probudit zájem o věci dosud mnou opomíjené. A to je víc než dokonalá forma! Za Tvými slovy hledám a nalézám někoho, kdo mi docela sedne a proto jsem si Tě dal jako VIP a většinou je mi ku prospěchu zamyslet se nad tím, co chtěla autorka říci...;o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru