Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Medvídek

04. 10. 2008
2
5
1328
Autor
Kaja.darlie

Našla ho na půdě. Jako by ji přímo volal. Vzala ho a ometla od pavučin. Byl heboučký. „Ahoj, budeme kamarádi, chceš…“ Donesla ho do pokojíku. Dala mu pusinku na drobný čumáček a celičký den si s ním povídala. Byli přátelé. Pil s ní z hrnečku pro panenky a znal všechna její tajemství. Večer si ho vzala do postýlky. „Dobrou noc medvídku…“ Objala jeho drobné tělíčko a usnula…

Ráno ji našli s rozdrásaným hrdlem.

 

Elisa nebyla schopna plakat. Její dcerka se ještě včera smála a teď už nebyla. Zbyl po ni jen medvídek. Ležel opuštěně vedle postele. Vzala ho. Měkká plyš ji připomínala dcerku, neboť její pach z plyše ještě nevyvanul. Chovala ho v náručí. Měla pocit, že teď ona je svou dcerkou. Mlčky se kolébala dopředu a dozadu… Přišel večer. Ulehla s ním do studené postele. Svírala ho a skrz jeho tělíčko cítila tlukot vlastního srdce…

Ráno byla mrtvá. Hruď měla děsivě poškrábanou jako by se něčemu bránila.

 

Philip se nesnášel. Cítil se vinný. Třeba to byl on kdo svou manželku zabil. Vždyť večer byla živá a ráno se probudil vedle mrtvoly. Je za to určitě zodpovědný. Vedle postele ležel medvídek. Vzal ho a odhodil do kouta. Příliš mu připomínal manželku a dceru. Celý den prožil jak v mrákotách. Chodil od ničeho k ničemu. Večer strávil se sklenkou v ruce. Do postele ulehal až k ránu. Z rohu pokoje na něj koukaly skleněné medvědí oči.

Ráno se již neprobudil.

 

Dobromyslný strážník zvedl ze země medvídka. „Bude se líbit dcerce,“ pomyslel si a vzal ho sebou domů…


5 názorů

Flákač
10. 01. 2009
Dát tip
nápad je to parádní, dovedu si představit i delší příběh. bezelstný medvídek a co se z něj nakonec vyklube. t.

Honzyk
05. 10. 2008
Dát tip
...jo, kdyby byl meda plny hacka, byla by inna pisnicka....)

Honzyk
05. 10. 2008
Dát tip
.......ale jezisku:) )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Alojs
05. 10. 2008
Dát tip
trošku mi to asociovalo strašidelné historky od ohně, z tábora... tam by to bylo platné :) ... Tady však nelze nevidět řadu nešvarů. Uspěchanost, občas haprující interpunkce a také ne až tak účinná pointa. ... Ale neházet flintu do žita... držím palce do další (a věřím, že vypilovanější) tvorby :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru