Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Já, zrnko písku

07. 10. 2008
12
12
3790
Kamínek maličký, tichý,
napolo zapadlý v trávě
možná se probudil právě
v království rosy,
sčítá své životní hříchy,
bojí se, bojí kosy.

Na kámen kosa padla,
jiskrami srší ohňostroje,
zhlíží se do zrcadla
nitro moje.

Já, zrníčko písku
jako akt malíři
rádo bych stálo,
skálu pevnou a silnou
svou láskou rozhýbalo.

12 názorů

Tohle by měla být povinná četba. Hned za Wolkerovou básní Pokora.

pét - díky moc

pété
10. 10. 2008
Dát tip
krásné....určitě se ti to povede, silné zrníčko...

alši: nechodím ani číst, přihlásím se, vykopnou mě, vlezu oknem a jen visím. Mám tu 1500avíz! morg: pravda pravdoucí Delf: směju se úplně jiným věcem. Když naleznu toho, kdo mi srdce vzal, jak budu žít dál? všem: Díky!)))

mašinfíra
08. 10. 2008
Dát tip
...krásná,pevná,odolná,...povedla se ti...tip/*

Pěkné,TIp

Háber
08. 10. 2008
Dát tip
*

Delfín
08. 10. 2008
Dát tip
Připadám si při čtení Tvých veršů jak tenká vaječná skořápka. Stačí jen naťuknout a obsah se vylije v podobě veršů. Původně už jsem tu jednu báseň měl, ale dostal jsem bláznivý nápad dát Ti hned Tip a vše zmizelo, nějakých šest slok, z nichž jsem zrekonstruoval tak dvě. Ducha, který do mne při čtení Tvého dílka vstoupil, vystřídal jiný a mé myšlenky se ubíraly zase trochu jiným, duchovnějším směrem...Snad důsledek toho, že čtu vážně vše, co mi přijde pod ruku. A tak náhle vzniklo to, co vidíš níže! To ne já, jen jakási tajemná síla vedla mé prsty po klávesách a já pak viděl až výsledek a s údivem jsem nad tím kroutil hlavou.Že by automatické psaní uzpůsobené pro počítač? Směj se, inspiruj se, přemýšlej o životě, prostě dělej, co je libo...Můžeš taky nad vším jen udiveně zakroutit hlavou jako to teď dělám Já... Ty jsi zrnko písku, já kapička vody, zrcadlím Tvou touhu v jedno splynouti, poušť se stane klínem, v němž se zrodí svody, které naplní dvě duše, které sní... V nitru hledáš sebe, Já se náhle ztratí, nalezneš tu toho, kdo Ti srdce vzal, to, co dříve bylo, sotva jen se vrátí, tak s tím, co máš nyní, pluj životem dál... Ač se to zdá divné, dvě jiskřičky vzlétly, /jedna z kapky vody, druhá z písku zas!/ jiskry spojily se, osudy se spletly, život připravil nám citů hodokvas... Kdo sám hledá Boha, ten se strašně mýlí, v Universu platí duality řád, jenom naší Láskou i naděje sílí, že pocit souznění osloví nás snad... Pocítíme Boha, sami se jím stanem, budem jeden v druhém, v srdci vzplane žár, budem vším, čím chceme, květinou i pstruhem, který v záři slunce duhou barev hrál... Až čas nachýlí se, odejdeme každý do království, z něhož není návratu do stejného těla, není to však navždy, snad v životě jiném setkáme se tu! Dokud však žijeme, dejme tomu všecko, co se v hloubi našich duší ukrývá, každý dospělý je současně i děcko, v němž se skrývá Láska, sladká, nevinná..

moorgaan
08. 10. 2008
Dát tip
kosy se bát nemusí škrábanec sice okusí leč ostří spíše ztupí když záseky se kupí.../**

no vida, já myslel, že už sem chodíš jen číst...

něžná..... ***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru