Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

DĚTI, sex a peníze

15. 10. 2008
2
5
842
Autor
Depresista

Mít děti či ne ? Být či nebýt ?

 

Když si člověk uvědomí, že se minimálně půl roku po narození děcka nevyspí a pak minimálně 20 let má o zábavu a veškerý volný čas postaráno, tak to opravdu ty teplé večeře a trocha sexu nevyváží.

 

Ano, je to sobecký přístup. Ale v době, kdy vaše děti bude vychovávat televize a nějaká učitelka někde jim bude říkat co si mají myslet a co je správné, v době, kdy máte dvoutřetinovou pravděpodobnost, že dříve či později od vás žena i s dětmi odejde ať budete dobrým mužem nebo ne. V době, kdy děti nevnímají jako autoritu rodiče, ale spíše jako kašpary, kteří nejsou IN a zdroj jejich omezování. V době, kdy vaše dítě s největší pravděpodobností nebude následníkem a pokračovatelem všeho co děláte vy, ale jednou odlétne a bude dělat kariéru a na vás se vykašle nebo vám pošle pohled z ciziny.

 

Skutečně mít děti ? Kdyby měly být vaše tak ano. Ale co je vašeho na člověku, kterého vychovávají všichni ostatní a vy ho jen hlídáte, omezujete a živíte ? Děti jako smysl života v páru fungovaly možná v minulém století, ale dnes jsou spíše vedlejším produktem sexu nebo pojistkou vztahu a problémem navíc. Kdyby antikoncepce nebyla nespolehlivá a kdyby ženy pudově nechtěly děti jako jedno z kritérií úspěchu hned vedle kariéry a samce po boku a kdyby muži při sexu řešili co je čeká, kdoví jak by to s lidstvem vypadalo.


5 názorů

Depresista
16. 10. 2008
Dát tip
Tangens_Omega36 : Řeším situaci, zda si pořídit dítě z rozumu. Tak jsem to posatvil čistě pro a proti a co mi to dá. A zjistil jsem, že může být hrozně fajn to přechodné období kdy k tobě vzhlží malý capart a kdy mu dáš to nejlepší ze sebe pokud máš na něj čas a pokud ještě nejsi stár atd .. Bohužel DNA se rekombinuje (tedy nikdy nevíš, zda se ti nenarodí vzteklý debil či idiot) .. a náklady na dítě jsou cca 2 milióny za 20 let a všechen volný čas a nutnost žít se samičkou a poměrně dost riskovat a to jsou dost drsné oběti, aby to mělo smysl pokud se pak děcko sebere a jde do háje s tím, že jsi pro něj jen obtížnej dědek. Vím, že to zní hloupě a vím že je to sobeckej přístup a málokdo to tak řeší. Ale já si fakt myslím, že třeba v tuhle chvíli mám absolutní moc nad tím, zda nový život bude či nebude. Tedy by logicky mělo být respektováno, že jsem život dal a něco bych z toho měl mít a ne, že to byla moje chyba. Ale když to zvážím kolem a kolem tak klady nepřevládají. Takže život nebude. Je mi to samotnýmu líto, ale co se dá dělat. Připadám si skoro jako vrah. Jak pak mám bejt optimistickej :((

Podle mě zajímavá úvaha. Mám rád úvahy! Úvaha je od slova uvažovat, a ne od slova urážet, jak si někteří rádobykritici myslí. Úvahy se nepíšou proto, aby se mnou někdo souhlasil, ale abych ty, co mají zájem, seznámil s výsledkem vlastního uvažování. * (A tip i těm ostatním, tentokrát už bez keců...)

Depresista
16. 10. 2008
Dát tip
Japan: škoda, že není hned jasné, že se tě děti opravdu ještě dlouho týkat nebudou .. kolik ti je ? Kritiku ?

Japan
15. 10. 2008
Dát tip
sláva... konečně autor, kterému se podařilo naplnit obsah slova "píčovina"

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru