Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lidi jsou "svině" aneb VOLBY

16. 10. 2008
2
12
963
Autor
Depresista

Tak jsou nebo nejsou ? Věříte těm kydům některých individuí, která milují všechny všecinky úžasný lidišky co znají i co neznají ?

Lidi jsou SVINĚ !!

Nene, tohle není jen nějaké zjednodušené konstatování, ale jednak je to mé nejhlubší přesvědčení a jednak mnohokrát ověřený fakt.

Většina lidí vůbec nestojí za to, aby se tady vyskytovala. Jejich místo ve společnosti, v práci, v kolektivu, v rodině či kdekoliv jinde obvykle kdykoliv zastoupí kdokoliv podobný bez jakéhokoliv viditelného rozdílu, který by měl kauzální vliv na cokoliv, co přijde potom. Dokonalým příkladem může být šikana.

Ve kterékoliv škole na světě v jakémkoliv kolektivu, od Manhattanu až po nejposlednější kmen v pralese, všude najdete šikanu. Ti odlišní ve společnosti buď vládnou, nebo jsou terorizováni. Jasně, dělají to i opice, ale ty bych zametl společně s lidmi také, mít tu moc. Myslící druh vylíhlý z pavouků by sice možná vysával kdeco, ale zřejmě by neměl většinu odporných lidských vlastností.

Tou dle mne nejodpudivější lidskou vlastností je pokrytectví. Kdekdo vás bude oslovavat na ulici, abyste přispěli na to, na ono, v práci vás budou nutit ke sbírce na dárek kolegovi, všichni se na vás budou příjemně usmívat a dělat jako to se všemi lidičkami na světě myslí dobře a dokonce si většina namlouvá, jak se touhle stylizací stávají lepšími lidmi než ve skutečnosti jsou.

To ale nic nemění na tom, že člověk je nejkrvelačnější zvíře a tlupa se semkne jen pod vlivem vnějšího nebezpečí a to jen proto, aby jakmile toto nebezpečí pomine, tak se opět začalo válčit uvnitř společenství.

Většina lidí vyznává slušnost, pomáhání, férovost, ctlivost, solidaritu a sami se vidí ve skvělém světle "ušlechtilých" tvorů. Jenže všechny tyto ušlechtilé vlastnosti praktikují lidské bytosti jen na ty, kdo jsou naše tlupa. Sousední "cizí" tlupu nenávidíme a zardousili bychom je všechny včetně nemluvňat.

Nebo si snad někdo myslí, že se od středověku homo sapiens někak biologicky změnil? Že ty náznaky krutostí, nemilosrdnosti, všeobjímajících svinstev a porušování všech morálních, etických i společenských pravidel, pokud se na to nepřijde, že je to v souladu s tím proklamovaným "dobrem" ?

Myslíte si, že kdyby nebyla televize a stříkající krev 24 hodin denně, emoce vybité ve sportovních utkáních, předtím oblíbené veřejné popravy na náměstích a předtím zápasy gladiátorů, myslíte si, že lidé by neměli potřebu vybít své krvelačné pudy přirozeným způsobem tak jako kdysi ?

Ta slepá nenávist drtivé většiny nemyslících (občas mám podezření že vytvoření vlastního názoru je schopen tak jeden ze sta - což sdílím s přesvědčením mnoha psychologů), kdy ta horda bezmozkových civilizovaných až na dřeň vymytých hlupáků přesvědčených o své nadřazanosti, když jsou IN, když jim někdo dal funkci (a nepřipustí si, že ji mají právě proto, že jsou ovladatelní a předpokladatelní a že společnost potřebuje opakující se mravence aby bylaa všeobjímající konrola), když jim někdo lichotí, že jsou lepší než ti druzí, kdy se tahle horda vrhne na kohokoliv ve jménu idejí, víry nebo svobody či lidských práv.

Je to úplně jedno. Na všech stranách je většina naprosto vymozkovaných tupců, kteří by si ve skutečnosti mohli navzájem podat ruku, ale a co se jim nakuká, to opakují a tak stojí proti sobě.

Člověk je vlastně jen takový lepší robot, který se sám množí, je naprogramovaný na to, aby ho bavila nebo pro něho byla alespoń snesitelná práce a aby potřeboval vůdce, mít svět natřený na černo a na bílo a nikde neviděl žádné rozpory. Rozpory jsou tím, co lidskou bytost bolí a nositele rozporů homo sapiens obvykle zabíjí, upaluje, likviduje a čistí vlastní komunitu tím spíše, že se jako nepochopitelná odchylka vždy někdo myslící vylíhne právě z tohoto druhu a kazí té většině jejich krásně černobílý svět.

Zavřete různorodých pár lidí na rok do uzavřené místnosti a strkejte jim potravu. Za čas kopulují všichni se všemi, válčí proti sobě navzájem, nechovají se jako lidé, ale jako zvířata a kdybyste klec neotevřeli včas, tak se dočkáme i kanibalismu a vražd. Zatím žádná reality show neměla odvahu to dotáhnout, ale o průběhu nepochybuji.

Ano, jsem člověk. A nejsem na to hrdý. Ale snažím se nebýt tím zvířetem, které skrz dogmata a neúměrně vysokou sebedůvěru potvrzovanou na každém kroku tím, že jsem stejný jako ostatní, hlásá, že dav a průměr je tím, co je pro společnost důležité a nejcennější, že davový blbec je náš cíl.

Zítra máme naše skvělé a demokratické volby. Znáte někdo toho, koho jdete volit osobně ? Uvědomuje si někdo, že to stádo vymetenců někdo zmasíroval, aby si šlo zvolit tyrany a prospěcháře na další období bez možnosti jakkoliv získat skutečné informace kdo je kdo ? Je demokracie založená na té nemyslící většině nejlepším možným zřízením ? A existuje vůbec spravedlivé zřízení ? Není vše dáno tím, že homo sapiens potřebuje nemít čas na uvažování a mít nad sebou bič a silné vzory ?

Vidíte na člověku a lidstvu něco pozitivního ?

Tak jak ?


12 názorů

StvN
17. 10. 2008
Dát tip
Tahle úvaha je ještě víc roztříštěná a ještě víc demagogická, než ta předešlá. Škoda, že není nadhled. Něco podobného, mnohem lépe, napsal Misantrop. Z tebe čiší spíš taková jen neusměrněná nasranost na něco, na co si běžně zanadává každý a všichni tak nějak stejným způsobem. Bohužel nejsi schopen přidat jakoukoliv hodnotu, která by text posunula někam dál nebo výš. A proto zůstává opět nedočten. Zajímalo by mě, na jakých serverech ti to ocenili.

Honzyk
17. 10. 2008
Dát tip
...ja si myslim, ale podotykam, ze necetl jsem cely text, ze NAKONEC TI NEZBYDE STEJNE NIC JINYHO, NEZ LIDEM VERIT.... lepe nenapisu(usporne)... ...a s volbama bych nespojoval...nevim...todle prijde mi jako trextik ze stud. casaku, nic ve zlym.. )

Na lidstvu vidím jako pozitivní to, že jednou za čas zplodí jedince typu Poe, Mozart, Leonardo..... To snad za to stojí, ne? A téměř se vším souhlasím...

Rabb
17. 10. 2008
Dát tip
doporučuji: http://www.memento.junweb.cz/

Depresista
17. 10. 2008
Dát tip
papouch: Bóžinku ty nejhloupější posudky tady dostávám zásadně od adminů .. jen zírám. Vždyť jsi to vytrhnul z kontextu .. nevšiml sis ? Má to přes stovku řádků a ty vezměš něco seshora a něco zespoda a divíš se, že je to dle tebe v rozporu a vítězně mi to omlátíš o hubu :)) .. co je to tady za lidi ? Jo vlastně přesně ty, o kterých píšu, chodící mindráci, co se musí nad někoho vyvyšovat hlavně že dostali funkci (tentokrát kritickou). Nebo se mi snad snažíš pomoct najít správnou cestu jak psát lépe ? Nebo jen otrávit a zamachrovat ? Tohle je učebnicový příklad, viz pořad "jádro" o lidské blbosti a demagogii, jak se pracuje s textem protivníka, pokud na něj nemáme a chceme mu ublížit, tak vytrhnout z kontextu a označit ho za pitomce a sebe za génia. Nepíšu sem abych někomu simuloval protivníka. Píšu si svůj článek a zajímá mne co by kdo napsal jinak nebo s čím konkrétně je problém souhlasit. To se tady ale asi nikdy nedozvím. Jinak kdo vybírá adminy ? Podle čeho ? Kolik jim je ? To už je třetí co mne fascinuje svou bohorovností a samolibostí .. Kromě toho i kdyby to bylo v rozporu, tak to se v próze smí ..

papouch
17. 10. 2008
Dát tip
Bóžinku.. dyxi vůbec nevidíš do zobáku a na pařátky, co klofeš... Většina lidí vůbec nestojí za to, aby se tady vyskytovala. Většina lidí vyznává slušnost, pomáhání, férovost, ctlivost,.. Člověk je vlastně jen takový lepší robot, který se sám množí... Ano, jsem člověk. a mnoho jiných volovin. Čéče, přečet sis to aspoň po sobě??

Depresista
16. 10. 2008
Dát tip
Tangens_Omega36: Budeš se divit, ale ne všem je to tak jasné jako tobě a mě. Spousta lidí je přesvědčena že jsou to všichni "sqělý lidišky" a takové ty nicky končící "ček" které většinou patří dámám, tak předvádějí na běžných serverech ryzí exhibici pokrytectví a nesebekritiky .. když to vidím, tak se občas rozplamením a napíšu jak to je :))

Depresista
16. 10. 2008
Dát tip
moorgaan : Definuj slušného člověka. Dodržuje destaero ? nebo jen mluví slušně ? nebod ělá co se má ? když ho pošlou vraždit tak bude vraždit? Když mu předtím dá zástupce jeho víry požehnání ? je to slušný člověk ? Jsme jen loutky a jako celek pěkné svině. Za lidstvo mluví skutky a ne proklamace. Když čtu hitorii, vstávají mi vlasy na hlavě hrůzou. A je jedno jestli je to 50 let zpět nebo tisíc. Nejkrutější zvířata. Zabíjejí z rozmaru. A nejen to.

moorgaan
16. 10. 2008
Dát tip
člověk by neměl být hrdý na to, že je člověk.. tak se narodil-za to nemůže ! ..měl by být hrdý na to, že je slušný člověk ! to může ovlivnit...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru