Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láska je krásná věc II

15. 11. 2008
3
12
2617
Autor
babik

nestojím o vaše kydy, knihovníci

 

 

 

to stálo za to ten večer
ty pochodně ze sraček helloweenové průvody
sme si mysleli: poezie in your face!
přitom nevíme nic o tom
jak se píše poezie, jo poezie
ten měl pravdu, sem to odrecitoval a
říká: nepoužívej sprosté slova
nepoužívej sprosté slova
to je jako: můžeš ji ojet, ale tvoje koule se
nesmí dotknout její hráze
jakože si člověk řekne: co?
to si mám jako celou dobu soulože držet koule?
a cítí se zklamán a pak
nám ten vydavatel expert pres shaitovou literaturu
dal almanach, knížku
plnou totálních populistických sraček, shaitu
a řekl: pracujte, abyste byli jednou tady
a cpal mi (naštěstí zdarma) tu knížku plnou sraček do ruky
dobrou tak na utření zadnice
po vykonání sranice
a cestou ke spánku
ubývá veršů pro svět a je nám líp
pálíme knihu poezie jako čarodějnici
a přitom na to prý nemáme právo
když my poezii žijeme a nesníme.

 

 


12 názorů

Bíša
04. 12. 2008
Dát tip
t.

babik
16. 11. 2008
Dát tip
Desirée: jo a abych nezapomel, ted jsem si to cetl znova. rym "zadnice - sranice" je dulezity, jde o vysmech nucenemu strojenemu rymu v poezii :)

...cestoval do italie...pretoze tam bolo teplo...a to ze tam bolo teplo...a bolo tam co ja viem dobre...nzenamena automaticky ze sa mi bude pacit v basnickom prevedeni...

babik
16. 11. 2008
Dát tip
ruprecht: ten vydavatel rikal "sproste slova".. :) aspon ze ti nevadi przneni anglictiny ("helloweenové průvody") Aššurballit: wtf.. mno ale kolonka hlubsi kritika zaskrtnout nejde. protoze mj. zachycuje dojmy z cest po Evrope. proc by cestoval treba do Italie kdyby o tom pak nic nenapsal? :D leda ze by byla az tak nezajimava.. ja jenom ze to pro me konec neni prazdne placani, naopak ty chvile mi byly inspiraci. Desirée: v pohode, vsak jsi mela pravdu..

Desirée
16. 11. 2008
Dát tip
Já jsem tušila, že dostanu "za ucho", ale můžu se vymluvit - to neměla být hlubší kritika,jen můj pocit a názor...Zas si ráda někdy něco od Tebe přečtu, a klidně budu i zticha. D.

...oprava...mne tu sviete autor stoji aj nestoji o hlubsi kritiku... ...a preco by som mu to nemohol povedat?...teda ak si odmyslime ze uz je par rokov po smrti...usmev...

ruprecht
16. 11. 2008
Dát tip
tak používej aspoň slova sprostá a ne sprosté... na to, že někdo przní poezii jsem si už skoro zvykl, ale na prznění mateřského jazyka si asi nezvyknu nikdy...

babik
16. 11. 2008
Dát tip
Aššurballit: tohle boha neni lyrika, neni monotematicka, tak ji tak nerozebirejte. to je jako rict pasmu od Apolinaira: praha je dobra, ale pariz mohl vynechat..... ruprecht: ok.. podle toho co je pro tebe poezie. pro kazdeho je to neco uplne jineho ...jako laska Desirée: "Laska je krasna vec" je nazev basnicke sbirky, ktera byla recitovana na onom veceru poezie. Netusili jsme, ze se takova poezie vubec vydava a prodava. mase se to asi libi.. vers se "sranice" mozna oddelam, je vskutku naprosto zbytecny ;) a btw vsichni pisete hlubsi kritiku, ja sem dal ze nechci.. ale to je jedno pokracujte :)

Desirée
15. 11. 2008
Dát tip
Láska je krásná věc...tenhle název mě přilákal, měla jsem takovou romantickou podzimní náladu. Hmm. Ale k věci - myšlenka se mi líbí, ale pocitově i jazykově se mi Tvoje báseň rozpadá na dvě části. První by byla o paradoxu "nepoužívej sprosté slova" a o vydavateli. Druhá by začínala "a cestou ke spánku ubývá veršů pro svět a je nám líp" atd. až do konce. A řekla bych, že rým "zadnice - sranice" byl zbytečný. Jsou to volné verše, ne? Jinak posledních pět veršů se mi líbilo moc (a není to proto, že by mi vadila "sprostá slova"!). D.

ruprecht
15. 11. 2008
Dát tip
klidně uvěřím, že poezii žiješ, ale jsem přesvědčený, že ji nepíšeš... aspoň tady ne...

...zaciatok bol dobry...celkom malo to nabeh na slusny narez.. ...potom si sa akoby do toho zamotal.. ...takze z toho ostalo len nieco ako prazden placanie do kola...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru