Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Třetí večer

15. 11. 2008
2
3
583
Autor
i-Tam

jej, tohle snad ani ne... sory, nemusíte to číst



Na koncích mi vadí to, že nikdy nic pěkného nezačíná. Já takhle prostě přemýšlet nedokážu... V nejkrásnějším létě mě napadne, že by bylo blbý umřít.
Voda v řece zešedla a nad střechami staré Prahy hubne měsíc. A ty tam sedíš a mlčíš a nemáš co říct, připadá ti, že být teď dekadentní básník, píšeš o sto šest, jsi vyhnanec mezi svými, vlastní přátelé tě opouštějí a ono tak má být... Všechny ty krásné večery, kdy po kraji potichu zněla kytara a vy dokola zpívali pořád ty samé odrhovačky, ty slzy, ta slova, to všechno odpolouvá proudem po Vltavě někam na ledový sever. Možná ty vzpomínky vyloví nějaký rybář v Německu, možná je chytnou až v Rejkjavíku mezi ledovými krami. Možná tam z nich udělají muzeum mého mládí a zdi potáhnou roztrhanou látkou navoněnou arnikou.
Už tam zase ležím, hlavu v trávě, kůži plnou písku, podlitin a vás... Mám vás v krvi rozpuštěný a nevím co s váma, miláčkové, tak teď chvíli mlčte, prosím. Mlčte, protože je třeba zase slyšet blues...
Nové blues, kde vy už nebudete hrát hlavní part. Blues holky opilé samotou a láskou.
N'oubliez jamais!

3 názory

i-Tam
26. 11. 2008
Dát tip
díky Vám oběma

jarouch
16. 11. 2008
Dát tip
Měli by číst. Dobré vysnění se. Kraťoučká jízda, jako krystal ve vitríně, působí to tak jak by mělo, podle mě. Hm, tak. :)

Diana
16. 11. 2008
Dát tip
Tohle je moc hezké!*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru