Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Noc plná tajemství

17. 11. 2008
2
2
511
Autor
Lucca

Je noc. Na obloze září měsíc a hvězdy, jako drahokam mezi třpytkami zlata. Tlačící hvězdy kreslí různé obrazce a měsíc jim do toho zpívá ukolébavky. Větřík vane s usměvavou tváří na svět a s ním plují mráčky jako ryby v modrém moři.

    Stébla trávy dychtivě hltají kapky rosy. Zelené stromy se sklánějí nad spícími zavřenými poupaty květin a obdivují jejich krásu. Z křoví se ozývají tajemné zvuky milostných písní kuňkajících žab.

    Z dáli se ozývá houkání sovy. Myšlenky bezstarostně rejdí za potravou jako plyšová zvířátka na klíček. Pod navlhlou trávou funí ježeček jako malá pichlavá kulička. Netopýři využívají jasné noci k lovení nočních motýlů.

    A vycházejí první paprsky, které oslňují pole a lesy a prosvětlují kapky rosy třpytící se jako perly. Ozývají se raní ptáci a pějí své písně. Na kraji palouku se objevil malý zajíček jako posel nového jitra.

2 názory

DaNdÝ
17. 11. 2008
Dát tip
jo! je to fakt spíš líčení, vlastně vyloženě líčení a žejo mohla by to bejt součást povídky a fungovat jako prostřeek něčeho ale rozhodně ne povídka sama vo sobě. A to teď nemyslim uplně jako kritiku proč je to tady, lae kdyby to bylo třebas i v nějakejch těch miniaturách jo, tak to má myslím, větší šanci na víc čtenářů, páč povídky tady fakt neletí, kooor ne od novejch lidí myslím. Ale jináč v podstatě se mi to líčení líbilo, ale trochu mi přišlo divný míchání jako vyloženě originálních a pro mě líbivejch obrazů jako: mráčky jak ryby a ty plišáci na klíč, hltaj rosu a tak a pak zas docela kýčovitý věc jak houkání sovy, obdivujou krýásu, no a perly rosy to je vyloženě slohovkový. A pak mě udeřily do očí ty tlačící hvězdy, to sem nepobral a mračil sem se. Ale jinak, no... noo... no tip za ty plyšáky.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru