Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

V Radlicích

21. 11. 2008
2
5
651
Autor
Ebík

Haiku ještě neumím, ale tohle se mi stalo právě dnes...

Hlasitou hudbu
žáci si užívají -
škola pro hluché

5 názorů

taky zkouším haiku, mě se líbí, tip

Ebík
22. 11. 2008
Dát tip
Jo, ta záměna slovosledu by byla určitě dobrá, ještě to zkusím nechat chvilku uzrát. Já to sem hodil, právě kvůli kritice. (Díky.) S těmi žáky mám problém, ty jsem sice viděl, ale neviděl jsem co dělají (t.j. jestli si skutečně užívají). Hudba byla reprodukovaná, nejspíš z nějaké zvkukové aparatury (na obyčejný kazeťák to bylo fakt dost nahlas), chvíli jsem se chtěl dokonce vyhnout slovu hudba, protože to byl víc rytmus než melodie.

Paulart
21. 11. 2008
Dát tip
No, oni si asi neužívají tu hudbu, ne? Třeba si užívají jinak. Házejí po třídě houbou. Nebo se perou.

Zvrhlík
21. 11. 2008
Dát tip
Na první publikovaný pokus je to ale vynikající.

Zvrhlík
21. 11. 2008
Dát tip
Brilantní juxtapozice (protiklad)! Možná bych tu hudbu víc konkretizoval. Asi byla živá, předpokládám, že z walkmana si ji hluší moc neužijí. Zkonkretizoval bych to nějak pokud možná, zní mi to příliš obecně. Nemám pocit, že jsem tam, kde byl autor tohoto textu. Nepůsobí to na mě přes zrak ale spíš přes mysl. Tj. ne bezprostředně. Není to asi dostatečně obrazotvorné. Má mysl dokáže ocenit nápad, ideu, ale už se mi na základě tvého textu nevyjeví živý obraz "události", kterou popisuješ. Protiklad praští hned do očí, ale plastičnost obrazu je nic moc (kdybys nenapsal, žes to zažil, myslel bych si, že jsi to vymyslel). Pohyb by se tam taky najít dal (hudba je sama o sobě neustálou změnou). změnil bych možná slovosled "žáci si užívají" na "si užívají žáci"

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru