Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NETYPICKÉ STĚHOVÁNÍ GAUČE-3

25. 12. 2009
3
6
1604
Autor
fungus2

Část třetí závěrečná

Když se otevřely dveře nákladního výtahu, tak jsem z něho vysokozdvižným vozíkem vycouval. A ke svému překvapení jsem zjistil, že se nacházím v podzemních garážích. Chvíli jsem jezdil mezi zaparkovanými automobily, načež jsem spatřil výjezd ven. Užasle se tvářící muž ve vrátnici závoru nezdvihl a mně se nějak nechtělo brzdit. A tak záhy závora byla proražena.

„Co jste to udělal!“ rozkřičel se muž a vyběhl do vjezdu.

„Já se omlouvám, ale ten vozík je nějak moc rozjetý!“ sdělil jsem muži, který uchopil kus závory a i s ní běžel za mnou. Stále přitom křičel a zuřivě mával oním kusem závory. Vozík nejel moc rychle a brzo rozkřičený muž sprintoval těsně za vozíkem.

„Tak se tak neštvěte. Já vám za to nestojím,“ sdělil jsem mu, přičemž vozík přejel kanál, kterému scházel poklop. A muž náhle za táhlého výkřiku do něho zapadl.

„Jo, kdyby běžel pomalu, tak by se mu to nestalo,“ mínil jsem a za chvíli jsem vjel na parkoviště. Netrvalo to dlouho a podařilo se mi najít moje auto. Zdárně jsem na jeho střechu dal gauč a k mému překvapení se mi automobil podařilo nastartovat. Dlouho však vůz nejel.
„Já fakt do něj kopnu!“ rozčílil jsem se po vystoupení z automobilu a opakovaně jsem do něho kopal. To však nebyl dobrý nápad, protože se mi podařilo nechtěně rozkopnout obě přední světla. Pak jsem začal poskakovat před kapotou a držel jsem se za špičku chodidla.

„Nezbláznil jste se náhodou?!“ oslovil mne tázavě jakýsi muž a já jsem zjistil, že se nacházím u autobusové zastávky, na které stojí plno užasle se tvářících lidí.

„Mne si nevšímejte. Já tady jen tak poskakuji, abych si protáhnul tělo,“ sdělil jsem mu a nasedl jsem do auta. To se mi však nepodařilo nastartovat, a tak jsem předstíral, že jedu. Přitom mi neuniklo, že čekající lidé na mne nechápavě hledí a někteří si ťukají na čelo.

„Moje auto nemá dneska svůj den jako vždycky. Mohli byste mě prosím vás roztlačit?“ zeptal jsem se lidí a několik ochotných jedinců se našlo. Díky roztlačení se mi podařilo automobil nastartovat, přičemž se z jeho výfuku ozvala rána a ti, co stáli za autem, zmizeli v černém kouři. A já jsem po chvíli spatřil zčernalé postavy, které zuřivě gestikulují rukama.

 Jízda na sídliště probíhala v klidu jen do té chvíle, než jsem uviděl ve zpětném zrcátku na silnici gauč, který byl úplně stejný jako ten, co jsem vezl na střeše. Vykoukl jsem tedy dveřním okénkem a zadíval jsem se na střechu. Ta zela prázdnotou a mně došlo, že ten gauč na silnici je můj. Zacouval jsem k němu a přemýšlel jsem, jak jej dostat zpátky na střechu. A tak jsem se do něho posadil a začal jsem stopovat projíždějící automobily. Po čase mi konečně jeden řidič zastavil, a když jsem mu řekl, co potřebuji, tak zůstal na mne užasle hledět. Pomohl mi však, ale přitom mu ruplo v zádech. Chtěl jsem mu nějak pomoct, ale on mi začal sprostě nadávat, a tak jsem raději rychle nasedl a odjel jsem.

 Po příjezdu ke vchodu domu, kde jsem bydlel, mi na mysli vytanula otázka, jak dostat gauč do bytu. Po chvíli jsem však dostal nápad a zanedlouho se mi podařilo vniknout na nedalekou stavbu. A protože nikde nebyl nikdo, koho bych požádal o dovolení vypůjčit si autojeřáb, tak jsem do něho nasedl a za nějaký čas se mi s ním podařilo přijet před vchod. Gauč jsem poté za pomocí lan zavěsil na hák, načež jsem začal manipulovat s ramenem jeřábu. Asi za to mohla moje nezkušenost, protože rozkývaný gauč vysklil postupně několik oken v domě a z nich vykoukli rozčílení sousedé. Ti za okamžik vyběhli s křikem ze vchodu a já jsem vytušil, že mám průšvih. A tak jsem se raději dal na útěk s rozkřičenými sousedy v patách.

KONEC

 


6 názorů

fungus2
25. 12. 2009
Dát tip
Díkas!

Fouraix
25. 12. 2009
Dát tip
ty bys měl psát scénáře na takový ty gagový animáče.. tom a jerry, a je to, ren a stimpy, ..., ... to je tvoje parketa. když nemám chuť nic číst, taxi kliknu na fungus2 a nahodile tam zapíchnu kurzor;-) některé věty bych přeformuloval do normálnějšího slovosledu. třeba tu s proražením závory.

fungus2
25. 12. 2009
Dát tip
Děkuji!

StvN
25. 12. 2009
Dát tip
Popravdě já jsem se docela bavil. Už to bude pár let, co jsem od tebe něco četl a musím uznat, že podle toho, co si matně pamatuji, tohle je úplně na jiné úrovni. Je to sice taková ptákovina, ale myslím, že napsaná celkem zdařile. Takové vtipné trochu cáklé oddychové čtení.

Diana
25. 12. 2009
Dát tip
To jsi měl tedy náročný den! :-)

katugiro
25. 12. 2009
Dát tip
"Jízda na sídliště probíhala v klidu jen do té chvíle, než jsem uviděl ve zpětném zrcátku na silnici gauč, který byl úplně stejný jako ten, co jsem vezl na střeše." :))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru