Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prodavačka v bifé

29. 11. 2008
1
10
1761
Autor
Flavia

Našla jsem desky z gymnaziálních let, kdy jsme s kamarádkou tvořili ,,kopie moderních hlubokých básní". Náš osobní proud se jmenoval Duhová poezie, takže se s Vámi musím podělit aspoň o jeden kus, aby neupadla v zapomnění:-)

Na plechovou střechu mého bifé

bubnují kapky deště,

kap, kap, zima, kap

Mlha rozpouští mi stíny

a lak na nehty.

Na politém pultě

je skvrna rozlitého grogu

v tom smogu.

Lidé chodí okolo a nevidí mě,

vidí jen kelímek s tekutinou

nalitou moji vinou.

Teď asi čekáte pointu básně.

Já také.

Budeme tedy čekat spolu.


10 názorů

Manuamanua
27. 01. 2011
Dát tip
Pěkné.

Veeriiaann
12. 08. 2009
Dát tip
jo, mně se to jako básnička ze studijních let, s kamarádkou, pro zábavu vytvořená,zamlouvá. Tak jí taky hodnotím. A bifé byl jistě Váš zvláštní způsob vyjádření...navíc, nebýt této kritiky, ani nepostřehnu, že se to snad píše jinak???? PS: (Nechtěj vědět, co jsme psali my =) )

Buendía
10. 12. 2008
Dát tip
Upřímně: mně se líbí jako lehká milá duhová básnička:-) (Upřímně bych při čtení kritik dala moc ráda Br.r,rBr,RR,BBnebocotojakojezajmeno facku za tupost a aroganci, obdivuji tvou shovívavost, já bych tohle nevydržela.)

Flavia
07. 12. 2008
Dát tip
:-)))))))

Flavia
04. 12. 2008
Dát tip
Ty brďo, ty jsi vážně prostě vtipná (naprosto bez ironie)! Odzbrojila jsi mě, nemám další komentář!

Flavia
02. 12. 2008
Dát tip
měkké i v ženských rodech, to je moje obvyklá oblíbená ,,chyba", je v tom asi něco z feminismu :-) Před kritikou bifé (a čehokoli jiného) račte nahlédnout do odborné literatury, doporučuji slovník cizích slov. grogu-smogu, jsem, ráda, že i tebe pobavilo :-) Já jsem ,,tu" už pár let a myslím, že jsem četla spoustu věcí obdobné kvality, leč bohužel asi myšlených smrtelně vážně... a taky mnoho takových smrtelně vážných kritik :-)))

wilson
30. 11. 2008
Dát tip
Je v tom pekna myslenka a vety se trosku rozutikali, az mnou skube nutkani to upravit, lec nemohu... Takze me to nenechalo ani chladnym... Neco v tom je..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru