Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láska

04. 08. 2001
0
0
543
Autor
Erica

Láska buď je nebo není. A jestli je, může být velmi hluboko - zasypaná marasmem:

iluzemi, zlostí, bezradností, vyčpělou nadějí, očekáváním, nevyřčenými větami, nepochopením, předpoklady, sobectvím a nechutí....

Pod tím vším může ještě žít /ne dlouho/. A občas vyšle signály - záblesky žlutého a rudého světla.

 

Když ten maras začnete tahat ven, prosejete ho mezi prsty a necháte, aby vás zahltil, pocítíte bolest. Budete se divit sami sobě. A přepadne vás strach. Strach, jestli "tam dole" ještě vůbec něco zbylo. /To, po čem jste vždycky tolik toužili/.

 

Všechen ten maras vás začne dusit. Stoupat nahoru a dusit vás. A vy ho pomalu a v křečích vyzvracíte a potom tu hustou kaši zašlapete do země. A už vždycky si budete pamatovat to zoufalství...

 

Stojí za to zvracet všechen ten hnus. Protože "tam na dně" je láska. Jen vy ji můžete zachránit. Pokud to udělat nechcete......není co zachraňovat.


Cavalera
04. 08. 2001
Dát tip
... hm hm .... s plným břichem se zřejmě nedá uvažovat:-)

Čmelák
04. 08. 2001
Dát tip
Pokud dva zamilovaní dopustí, aby láska byla zasypána vším tím, co jsem si právě přečetl - PAK UŽ LÁSKY NENÍ. Ano, je možné ještě zachránit rodinu, dobrou pověst, děti... ŽIVOTODÁRNÉ VZPOMÍNKY, ale v té chvíli již nelze zachránit lásku.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru