Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jsem děsnej umělec a roním krev, kape na klávesnici

17. 12. 2008
2
4
1282
Autor
veverucha

JSEM DĚSNEJ UMĚLEC

Jak ráno votevřu oči,nevidím klasickou stěnu a na ní pruh světla, vidím, že ranní stříbro sebou šlehlo na můj strop a posypalo mi víčka sluncem (neptejte se jak si můžu vidět na víčka, a vůbec se mě už od teďka neptejte na vysvětlování něčeho z mejch veršů).

Pak se neprotáhnu v posteli a nenadávám na novej den a na toho krypla, co vymyslel vstávání, nýbrž zpod peřiny mi unikne něžněteplý život a já s víčky slepenými beznadějí ohýbám se pod batohem, ve kterém si nesu svůj osud.

Pak se nenasnídám (a proto ta část v básni není, ta nikdy v žádný není, páč toust se sýrem a s kečupem prostě nejde metaforicky opsat, jo a navíc správnej umělec nežere, jen dejchá závan zítřků, maximálně, maximálně jo -vdechuje kouř ze spáleniště dne a když už má fakt velkej hlad, pije něčí slzy)

No, pak ne že bych si našel čistý ponožky a vyčistil zuby, ale prostě hledám ve své duši novou tvář, jenž nasadím si, vcházeje do světa

Pak nekoukám na netu na nový drby a nepíšu si s lidma na icq, já jako umělec s rukama holýma na studeném kameni, čekám a vyhlížím můzu, mou jedinou průvodkyni, mou jedinou lásku

Pak ne že bych přemejšlel, z čeho kurňa zaplatím nájem, pak v zápase s životem jsem ten, kdo klopí meč a na lidi volá "Vyhrává vždy láska"!

Jsem totiž umělec, a mám poetickej život, a to jsem si nevybral, to tak prostě je.

Ne že bych vám už neměl co říct, ale ticho je sdílnější než miliony slov, tím tichem já teď hovořím k vám,jasný jo?

A ne že bych nevěděl, proč tohle po mě vůbec čteš, jen říkám slova, která odráží se od vašich uší a zmizí v prázdných očích, vědom si toho, že každý ve všem vždy je sám

Muhaha

Každopádně, komu se to líbilo a koho to dojmulo, ať mi pošle nějaký peníze na konto 875124/5613.Dík!


4 názory

Morče11
20. 12. 2008
Dát tip
teda...já nevim, mně to přijde docela trapný...samozřejmě je to věc názoru, ale tohle téma ti nějak nesedlo. neber si to osobně, ae člověk ktErej se snaží beYt za každou cenu vtipnej je až moc nuceně humornej. já to prostě nesnášim :P

Flavus
17. 12. 2008
Dát tip
Je to fantastické! (ale Vašu poslednú požiadavku splniť nemôžem, tak mi to prosím prepáčte). Neviem, čo bolo Vašim zámerom, ale ja som sa nádherne zasmiala, začo Vám veľmi pekne ďakujem. A možno by sa dal opísať i ten syrový toust a áno, viem, umelci nejedia, ale ich telá áno, a ak nebude mať umelec telo nebude už ani umelca. Smiech cez slzy priradili Gogoľovmu Revízorovi ľudia povolanejší odo mňa, ale ak sa nenahnevajú priradím ho aj Vám. Počuli ste niekedy o Posledných zúfalých výkrikoch? Asi nie, ale to nevadí... JSEM DĚSNEJ UMĚLEC mi tak pripadá, ale možno sa mýlim. Jediné, čo ma škrie, je ten osud, ale to má len málo spoločného s JSEM DĚSNEJ UMĚLEC, takže si to nemusíte ani všímať. Prajem Vám krásny deň(večer/noc/poobedie/..-vyberte si).

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru