Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rozkol

19. 12. 2008
3
7
416
Autor
Jižanka

o všednosti

Lidi říkají

,,miluji tě" někdy proto, aby se nenudili

večer pod dekou s filmem bez pointy

když studí i nejhřejivější myšlenky, když v dlaních tiká čas

do rána daleko, v záloze ztrhané rukopisy

křičels, ať se vrátíme

co nám po tobě

co po nás

 

a ve sněhu stopy tají(m).

 


7 názorů

taková učesaná miniaturka učesaně rozkřičená akorát na pohled děkuji * martinez: přesně jsem si říkala ten poslední ten je tak akorát pro tebe krásný Vánoce

martinez
19. 12. 2008
Dát tip
myšlenka je mi jasná, teda to co si z dílka beru já... mně osobně to nepřijde úplně marný... a nejvíc se mi líbí poslední verš... a klubáci nám to flákaj... snad po novým roce a po zkouškovým se někdo zas rozkolíbá :o)

avox
19. 12. 2008
Dát tip
kdo říká "miluji tě" jen z nudy, ten lže... ve chvílích beznaděje mne hřejivé myšlenky nemohou studit, protože mne vůbec nenapadnou... formulace "Lidi říkají" je velice neosobní... nevím, moc na mne nemluví, počkám na další dílko a pak pozvu klubáky... jsou-li tu ještě jací :-))

Oldjerry
19. 12. 2008
Dát tip
avi

Oldjerry
19. 12. 2008
Dát tip
avi

Oldjerry
19. 12. 2008
Dát tip
To není o všednosti, to je skoro o beznaději... je to hluboce pravdivá báseň a docela adekvátně zpracovaná - nevím, proč se toho ještě nikdo nevšiml. Že by tu lidi byli povrchní ? - to se mi nezdá.... *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru