Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

NETYPICKÉ LOVENÍ 13 BOBŘÍKŮ-2

22. 01. 2010
0
0
1799
Autor
fungus2

Část druhá

Další bobřík, kterého jsem chtěl ulovit, se jmenoval bobřík záchrany. Na jeho plnění jsem se velmi těšil, protože jsem měl osobně velké zkušenosti se svými úrazy a jinými zdravotními problémy. Telefonní číslo na policii, hasiče a záchranku jsem dobře znal díky mým častým telefonátům. Adresy jsem také znal a vnitřky budov mi též byly dobře známy. Tudíž jsem svou pozornost soustředil na obsah lékárničky. Ta ukrývala velké množství léků, z nichž mnohé jsem neznal. A tak bylo mou snahou zjistit, na co který lék je. Některé jsem i pozřel, což byla chyba, protože mi záhy začalo být všelijak. Vytočil jsem tedy číslo na záchranku a mé lovení bobříka záchrany pokračovalo v nemocnici. A to za ochotné pomoci sestřiček.

  Po návratu domů mne napadlo, že bych mohl lovení tohohle bobříka zakončit praktickou záchrannou někoho, kdo bude potřebovat první pomoc. A protože se majitelka domu Blažková při pravidelném vytírání domu dost často nějak zranila, tak jsem s lékárničkou číhal na vhodný okamžik. A ten nastal, když jí při vytírání podjely nohy a ona narazila do zdi.

„Ničeho se nebojte! Poskytnu vám první pomoc!“ vykřikl jsem a rozeběhnul jsem se k ní. Jenže mi také podjely na podlaze nohy a záhy jsem dopadl na ležící Blažkovou.

„Pomóóóóóc! Jsem přepadenááááááááá!“ rozkřičela se Blažková na celou chodbu.

„Já vám chci pomoc!“
„Vy jste sexuální násilník!“ řvala a přitom mě profackovala. Chtěl jsem se jí omluvit, ale nebylo mi souzeno tu omluvu uskutečnit. Blažková totiž uchopila mokrý hadr a jeho údery jsem záhy pocítil. Po zdárném útěku do bytu jsem vyházel veškerý obsah lékárničky a započal jsem s první pomocí na sobě.

  Ani tahle ne moc dobrá zkušenost mne neodradila od lovení bobříka plavec. Ten spočíval v uplavání 60 metrů jakýmkoliv způsobem. A tak jsem k sobě dal mnoho vytahovacích metrů, jejichž celková délka spočívala v 60 metrech. A s nimi jsem se vydal k řece. Hodně lidí na mne užasle hledělo, když vidělo, jak táhnu za sebou desítky metrů. Ale já jsem chtěl na řece přesně vyměřit tu vzdálenost. U řeky bylo mou snahou dostat metry nad hladinou do vodorovné polohy. To nebylo snadné a přitom jsem postřehl, že koncem metrů byl z loďky sražen za výkřiku rybář a ve vodě se mým nechtěným přičiněním ocitla i dvojice, co šlapala na šlapadle. I přes rozruch, co díky mému měření propukl, se mi podařilo vzdálenost naměřit. Metry sice klesly ke dnu, ale já si pamatoval, v kterém místě řeky končily. Tudíž za dobré paměti jsem se vrhl do vody. Začal jsem čubičkou a pak bylo mou snahou kombinovat plavecký styl prsa, znak a motýlek. Byl jsem tak zabrán do plaveckých stylů, že jsem narazil do loďky rybáře. Ten se za výkřiku přemístil do vody a začal sprostě nadávat.

„Já se vám omlouvám. Já si tu plním bobříka plavce,“ řekl jsem mu.

„Ještě si ze mne dělejte legraci!“ rozkřikl se rybář a já jsem raději plaval od něho dál. Jenže vzápětí několik metrů přede mnou proplul parník. A jeho vlny mě zase zanesly zpátky k loďce, na kterou lezl rybář. Díky její rozkývanosti z ní opět spadl do vody, a tak se zase ocitl vedle mne.

„Máme na sebe štěstí, že,“ řekl jsem mu s úsměvem.

„Vy se mi ještě smějete!?“ rozkřičel se.

„To já se směji jen tak.“
Rybář se začal po mně sápat a já měl co dělat, abych odplaval z jeho dosahu. Po nějaké chvíli jsem pocítil úder do hlavy, jehož příčinou byla bójka. Poněkud otřesený jsem doplaval ke břehu a po vylezení na něho, se na mne zadívalo užasle několik lidí. A já si v tu chvíli uvědomil, že nemám na sobě plavky. Sprintem jsem doběhnul do křoví a na Adama jsem začal utíkat pryč s policejní hlídkou v patách.

KONEC DRUHÉ ČÁSTI


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru