Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Závislost

27. 12. 2008
1
3
368
Autor
sisi.sisi
 Jak se pozná závislost? Chut k něčemu, co nemůžu nijak ovlivnit ani zpomalit. Něco, co mě ovládá tak, že z práce honem letím domů, nenakoupím. Poslední žhavou novinkou ve výčtu mých závislostí je sledování filmů a seriálů. Kam se poděly doby, kdy jsem nakupovala a četla knížky jedním dechem? Na čtení knížek není čas. Při sledování jednoho dílu honem honem se snažím stáhnout díl další. Prison break, Heroes, Dr. House, The Tudors. Jak nazvat stavy, kdy vkládám na účet v bance peníze a přemýšlím, jestli by mi prošlo, kdybych v tu chvíli zařvala : „naval ty prachy a ani se nehni“.. pozoruju se takobych stála vedle sebe a říkám si, že to už asi nebude normální. A co takhle, když v přestávce mezi jednotlivými díly Heroes, sleduju oči vlastní kočky, a snažím se ji ovládat silou mysli? Podle mě to je únik z reality. Z reality hnusnýho všedního dne, kdy bych musela dělat věci, který mě už léta štvou. Chtěla jsem všechno změnit. Pravdou je, že jsem svůj život změnila. Nechodím ven, nestýkám se s lidma, nemluvím s vlastní matkou. Když už konečně někam zajdu, do debat se nezapojím. Ty myšlenky mám v hlavě, ale když přijde chvíle jako dělaná k jejich vypuštění, neudělám to. Stálo by mě to hrozně moc sil, ale co hlavně, co bych tím změnila? Všechno jsou to stejně jenom řeči. Žiju prostě život svých seriálových hrdinů :), no a kam to všechno vede?----------.

3 názory

Řízek
05. 01. 2009
Dát tip
to je smutný,... ale, to, že si to přiznáš, je už náznak dobrý cesty mimochodem, tohle bych zařadil spíš mezi úvahy přeju mnoho úspěchů

DaNdÝ
28. 12. 2008
Dát tip
hmhm, docela spíš úvaha ne? i dyž ty asi fakt nikdo nečte. Ale i na základě tady téhle úvahy by se myslím dala napsat solidní povídka, v který by byl i nějakej ten děj a prolínání se seriálovým světem. Protože je v tom určitej životní přístup, charakter postavy, a solidní díl pravdy. A dy´t jo ne, takovej život je i hezkej. člověk nikdy v reálu neuteče z vězení ani nezachrání nikomu život. Srát na skutečnost.

StvN
28. 12. 2008
Dát tip
To znám. Nejlepší na to je nežít s matkou a chodit normálně do práce.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru