Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Satana ne!!!!

28. 12. 2008
1
10
599
Autor
AntiSatan

Co se děje v naší společnosti?

Proč je všechno jinak než dřív?

Obyčejný člověk bere všechno tak nějak flegmaticky. Nepříkládá význam malým změnám a velké změny jej sice zasáhnou více, ale prostě to snáší a bere jako nutné zlo.

O čem to vlastně mluvím?

Chytrý a vnímavý člověk ví o čem mluvím, pokud ovšem zná předchozí správný stav. Jde o změny, které nastaly po tzv. něžné revoluci 1989. Dnešní mladí lidé nemohou poznat změny, když neznají předchozí stav. Oni nevědí co se děje a jak na ně působí pomalá a plíživá moc médií.

Často přemýšlím, kdo vlastně stojí za televizními programy (jak příhodný název, viz programování mozků diváků). Demokracie se ohání silnými slovy jako svoboda, svobodný projev názorů atd. Přitom je však účelně a úmyslně aplikována cenzura.

Tady již probíhá nenápadné programování myslí a účelné mazání naší historie a našich tradic.

Jsme uprostřed války a ani o tom nevíme. Síla médií je zacílená na ty nejmenší, na naši budoucnost.

Všimněte si jak se mění klasické příběhy známé po mnoho let.

Dnes jsem nemohl ráno spát, tak jsem si pustil televizi a sledoval klasickou pohádku. Nejdříve mi nedošlo o jakou se vlastně jedná... Mladá dívka se zalíbila svou inteligencí králi a dokázala splnit těžké úkoly, které zadával jejímu otci. A když dokázala splnit i ten poslední, tak mi to docvaklo a poznal jsem pohádku „O chytré horákyni.“ Ovšem jaké bylo mé překvapení, když v závěrečných titulcích čtu, že jsem právě shlédl pohádku „O chytré Maríně.“ Proč zrovna Marína? Tohle jméno není ani v našem kalendáři. Já už delší dobu pozoruji ten plíživý přechod ze svobody našich tradic na cizí systém hodnot a proto vím o co jde. Marína? Co nám to připomíná? Přece Americká námořní pěchota. Ano ten plíživý nebezpečný proces se nazývá amerikanizace. Všimněte si čím nás v poslední době krmí obrazovky našich televizorů...Kam to spěje? Podívejte se za moře. Tam je obraz společnosti, který nás čeká...Drogy..., násilí..., sex..., úpadek morálky..., absolutní moc kapitálu..., výbojná válečná mašinérie, která pro zachování své válečné politiky neváhá po ztrátě nepřítele (Komunistické rusko), zbořit vlastní mrakodrapy a vyhlásit nové nebezpečí: terorismus a Usáma Bin Ládin. Ve jménu tohoto nového umělého strašáka se opět může zbrojit, omezovat lid a občanská práva na celém světě. To samé dělal Hitler, když jeho gestapo tajně v Polsku napadlo své vlastní lidi, aby pak mohli označit za viníky Poláky a měli důvod začít válku a obsadit celou evropu.

Americký Satan má však vyšší cíle: Porazit náboženství a podmanit si celý svět!!!



10 názorů

...pobavilo...

Winter
28. 12. 2008
Dát tip
Tohle není prázdná póza, nýbrž plná blbost!

Deepness
28. 12. 2008
Dát tip
Nie len, že text nie je literárny, navyše mu neverím... len prázdna póza :-(

Petrusha
28. 12. 2008
Dát tip
u nás sa spieva išla Marína do cintorína spadla do jamy hore nohami to pokračovanie je rovnaké ...

papouch
28. 12. 2008
Dát tip
Išla Marína / okolo mlýna / za ňů farárik / s bečičků vína / Hoja hoja hojajááá... atd :-P pááni to JE ale blbost :-)))

Dero
28. 12. 2008
Dát tip
Jsi paranodiní a navíc ti chybí základní rozhled. Že v konečném důsledku můžeš mít určitý díl pravdy je dáno spíše náhodou a intuicí, než uváděnými příklady, které se s realitou míjejí. Například ta Marína, která je ti trnem v oku, je zrovna první dámou slovenského romantismu; Andrej Sládkovič v ní stvořil doslova úhelný kámen této doby na Slovensku. Její kořeny jsou hlubší a pevnější, než cokoli spjatého s US Army. O Máchově Márince se snad netřeba ani zmiňovat. Jen bych ji doporučil k přečtení, povídka je to krátká a krásná.

Petrusha
28. 12. 2008
Dát tip
ešteže nepoznáš slovenské rozprávky, to by si z toho bol úplne paf a rozprávky bratov grimmovcov, kde podobný námet nájdeš tiež ... a chudák americký satan keby len ten vedel, že TV sa dá skutočne vypnúť

StvN
28. 12. 2008
Dát tip
Ještě že tu máme tebe. Ty nám to tak pěkně vysvětlíš a všechny nás zachráníš před tím americkým satanem.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru