Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hádanka

29. 12. 2008
0
6
1222
Autor
.Eleanor.

26.12  2006

Toky myšlenek jsou nepřítelem a čas nejde zpomalit, teče rychle, až příliš rychle. Nejdou zachytit ani vyfotit. Hledám inspiraci v sobě, v tobě, hudbě, ve tmě. Co se za ní skrývá? Píše ráda v hádankách. Piš o neznámu a pročítej si to, přemýšlej o tom. Stále znovu. Otevírá to brány, kam nikdo nikdy nevstoupí. Tak jak to dělá ona. Rozumíš? Tikot hodin, táhnoucí se sekundy....... Ležíš v trávě, v krvi světa utrpení, nic nebude jako dřív. Všechno naivně krásné odplouvá se skutečností. Ležíš v té krvi a není ti pomoci. Aněl v hedvábném šatu a se zlomenými křídly ti očistí rány.... hedvábnými šátky z jejich duší. Myslíš že mají duši? Kdo? Mé město bylo vyvražďeno a přikryto mlhou. Proč?! Řekni proč to na mě sedá jako prach vysmívajících se očí?!  - Ano v tom jezeře.... na dně.... leží... nadechnout se a skočit,.... Potápím se hlouběji a hlouběji..... šátky společne s vlasy a vodou mě hladí, tak jako tenkrát ty..... Pluju dál smívám ten prach... a ještě něco .... víš co je na dně? Přemýšlej skus hádat, stejně to nikdy nepochopíš! :)


6 názorů

Petrusha
29. 12. 2008
Dát tip
nesúhlasím už s prvými slovami

.Eleanor.
29. 12. 2008
Dát tip
Jistě, ať je to jakýkoli pocit.... nepochopení smutek či zoufalství... mě vždycky vyburcuje k tomu abych něco napsala... ale jsi si jistá, že je to pouhý a docela zoufalý výkřik? Snažím se lidem sdělit nejen svůj pocit. Ale třeba i to jak se na některé z nich dívat, jak je pochopit. Nejen vcítit ale vědět taky proč. Důležité je i pochopení hlubšího smyslu....vlastně nejdůležitějši. Nezáleží na formě ale na obsahu.

/Markéta/
29. 12. 2008
Dát tip
Mě to přijde jako takový docela zoufalý výkřik odněkud z nitra, smutek, osamění, pocit že Tě nikdo nechápe, to asi zná každej z nás. Někdo intenzivněji, jinej míň ale každej to už někdy poznal.

.Eleanor.
29. 12. 2008
Dát tip
Jsem docela zvědavá, jestli vůbec někdo pochopí význam tohoto textu....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru