Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Otázka

03. 01. 2009
5
12
2070
Autor
Trilian

Jeden páteční večer jsem se bavila s kamarádem dlouho do noci. Témat k rozebírání pomalu ubývalo, a tak se rozhovor stočil k nesmyslným a částečně taky nudným otázkám a odpovědím. Nějak jsme se dopracovali až k řešení otázky peněž, rychlého výdělku a s tím souvisejícím „štěstím“.

On tvrdil a neustále si obhajoval, že bez peněz si člověk vůbec nic neužije a jenom přežívá. Já sem si zase stála za tím, že člověk může být šťastný i bez peněz a radovat se z maličkostí. Pravdu máme nejspíš oba a není třeba to dál rozvádět.

Když jsem se ale zeptala, co mu dovede udělat radost, aniž by ho to něco stálo, tak mi nedokázal hned odpovědět a přiznal se, že jsem mu nasadila velkého brouka do hlavy.

Tak mě napadá – je to už opravdu tak, že dnešního člověka udělá šťastným jenom sex a prachy (s nadsázkou řečeno) nebo se ještě najde pár „podivných“ jedinců, kteří to ke svému štěstí nepotřebují a umí se těšit i z mála…?


A proto se ptám – co nebo kdo Vám dovede udělat radost, aniž by Vás to stálo korunu a čím?


12 názorů

Radost může udělat spoustu věcí. Třeba dostat od někoho pozvání na nějakou akci. Takovou tu pozvánku, co ani v ten okamžik neočekáváte. Takovou tu upřímně myšlenou. Bez nároků na honorář. Nebo zahrát si na nějaký hudební nástroj písničku, která se třeba na první pohled zdá, že nejde ani zahrát. Když se to povede, ten pocit potom je k nezaplacení... Sex + láska to je ideál. Sex bez lásky, řekl bych nejfrekventovanější mezi mužem a ženou. Sex za peníze nejparadoxnější. Bez polibků a bez hloubky. Tedy jak kdo, samozřejmě......

Trilian
09. 03. 2009
Dát tip
vždyť neříkám, že sex je jenom za peníze.

Trilian
22. 02. 2009
Dát tip
jistě ;)

jistě
21. 02. 2009
Dát tip
Radost? Jistota, že když jsem sám, tak nejsem sám.Mám pokračovat?......

Večer usínat a ráno se probouzet vedle člověka, kterého miluji/ Lidský úsměv, především dětský/ Když vidím padat první sníh/ Když rozkvetou kopretiny :) ...

baronka
11. 01. 2009
Dát tip
Vidět ráno Slunce to je slavnost /rok jsem neviděla / mít rozepsanou báseň jet večerní tramvají z Obratníku noční Praha se podobá pobřeží sen o moři T

Trilian
06. 01. 2009
Dát tip
dik za nazor! zajimave, ja ho vidim od malicka :D

Winter
06. 01. 2009
Dát tip
Sex je dnes možné sehnat i zadarmo .) Ne, teď vážně: Nedávno jsem poprvé sám od sebe objevil Velký vůz, což mě docela potěšilo.

Trilian
03. 01. 2009
Dát tip
ok, takže nejsem sama :D, dík moc za názor!

FunThomas
03. 01. 2009
Dát tip
Spousta věcí... tři lidi co hrají a zpívají v průchodu od Vaňkovky, úsměvy lidí které mám rád, úspěšně složená zkouška (i když to by se nemělo počítat, protože to je spíš pocit "tak jsem tě dostal, šmejde"). Radost mi udělají některé básničky, povídky atd na Písmáku, radost mám, když udělám radost někomu jinému... Dík za podnět k zamyšlení :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru