Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak těžké je

05. 01. 2009
0
15
1213
Autor
Repetka
Jak těžké je si lásky vážit,
žít pro ni,udržet a ne cit zmařit.

Jak těžké je lásku vyrovnávat,
zkoumat, žít a nesrovnávat.

Jak těžké je žít v páru s láskou,
když je víc u druhého, žiješ s vráskou.

Jak těžké je přiznání,
že nikdy se to nesrovná,
zvadne, změní, ale jen těžko vyrovná...

15 názorů

Repetka
19. 01. 2009
Dát tip
No páni lidičky.. tak se všem omlouvám za svůj rým láska/vráska.. Kdyby se tu bodovalo za nejvíc diskutabilní rým, tak vyhrávám na celé čáře.. Každopádně všem přeji hezký den a věřte nebo ne. Tyto dvě slova naprosto vypouštím ze své hlavy.. :-)

Flavia
09. 01. 2009
Dát tip
Pap: A nelíbí a nelíbí a nepudu a nepudu! :-/) d.o.k.: Eh... Nevím, zda-li bych se měla vůbec ptát, seznamy jakého charakteru že to jsou...

papouch
07. 01. 2009
Dát tip
Flavi.: Zato je definován pojem "nekvalitní poezie". Rým láska/vráska této definici plně vyhovuje. A kdo si myslí, že tento rým patří do kvalitní poezie, tak je kýčař a nemá o kvalitní poezii ponětí. Takové "básníky", kterým se xmrťi líbí rým láska/vráska a jsou ochotni za něj zuřivě bojovat, mi na Písmáku byl čert dlužen. :-P Ostatně jako všechny, co sem tlačí balast a je jim sakra jedno, jestli psát umí, nebo ne :-p Ostatně - nelíbí se ti místní admin? (Nejsem kritik, to tvé feministické zuřivé ego též přehlédlo :) Můžeš jít jinam... Já tu byl dřív, heč! Moje bábovičky jsou lepčí!! :-PPP :-)

Flavia
07. 01. 2009
Dát tip
Papouch: Problém je, že pojem ,,kvalitní poezie" není definován. Tedy každý si ho definuje podle sebe a je smutné, že si stále někteří lidé myslí, že ten jejich názor, i když ho třeba zastává více lidí, je jediný správný. A zamysli se laskavě nad tím, jestli je ,,nadutá kritika" to samé jako záporná kritika. Atd. atd. atd... No, asi nemá cenu tady dál takhle diskutovat, tvůj názor na mě a můj názor na tebe se už těžko změní, takže to radši ukončím tím, že takového kritika na Písmáku mi byl čert dlužen...

papouch
07. 01. 2009
Dát tip
*... Napíšeš tři věty... *... semeništích...

papouch
07. 01. 2009
Dát tip
Flavia: Je to přesně naopak, než se domníváš. Písmák dříve nóbl byl. (Nóbl ne, ale byl kvalitní) To teprve poslední dobou (asi od r.2005) se sem hrnou davy plodičů hrůz. Ti naopak z Písmáka těmi tunami póvlu a kýče udělali hromadu hnoje. A že je jich tu už bohužel většina, tak se navzájem poplácávají a přesvědčují se, jak ta jejich "tvorba" není bůhvíjak výborná. Odezdikezdismus "profesionál nebo chcípni" nesvědčí o tom, že by jsi v době psaní byla klidná a rozumně uvažovala. Jedinec nemusí být profesionál, aby psal kvalitní poezii, ne? Akorát musí mít talent, předpoklady a znalosti. Ano, každý považuje za dobré něco jiného. Ale ten, kdo považuje za "dobrý" rým láska/vráska nemá patrně o poezii moc páru. A vůbec, celý tvůj příspěvek je padlý na hlavu. V jedné větě tvrdíš, že si chceš poslechout názor ostatních a v další větě kritiky nazveš nadutci. (Napiš rovnou "kritiky chci slyšet jen kladné!) No a výrok "Já a mnozí další tu budeme psát ... a je nám jedno, jestli to sakra umíme" je přímo excelentní ukázka... :) (Víš jak se tomu říká?) Napíšeš tř větyu a vždy ta následná popře tu předchozí... úžasné :-) Buď si nevidíš do zobáčku, nebo... ne, nebudu impertinentní. Na rozdíl od tebe nikoho k vycpání neposílám a osobní invektivy nepoužívám. Nepochopilas funkci těchto stránek. Toto není blog, kam může každý plácnout kdejakou slaboduchou blbost a nechat se za to vychvalovat podobnými tlachaly. Tohle funguje na seznam.cz, basnicky.cz a podobných semenišť kýče. A víš co štve na Písmáku mě? ... Repetka: Hlásím údiv a překvapení a vysekávám poklonu za to, že bereš mou kritiku. Jsem překvapen, lébrž jsem vlastně žádnou kritiku nenapsal. A to, že si z mé jedovaté sliny nic neodneseš je tedy logické :-) Že to je blbůstka a je to psáno jako (řekněme) parodie jsem nepochopil. Je to v Miniaturách a nikolivěk v Blbůstkách, takže jsem myslel, že je to myšleno smrdtelně vážňácky.. Pokud dokážeš udělat blbůstku, když Tě něco trápí, tak je to fajň. (Ale bacha, i blbůstka se musí umět napsat...) Za nepochopení se omlouvám... Ale příště to fakt dej raději do blbůstek, ať i takový tupoň jako papouš pochopí, že... .-) V tom případě ale má máslo na hlavě Flavia, která rým láska/vráska vážně považuje za dobrý a je ochotna se za něj bít a podepsat ho krví... :-)PPP Mrzí mě ale, že sis přečetla jednu moji pitominu a hned mě soudíš celého, zahrnujíc i jakýsi nefungující srandaklub..

Repetka
06. 01. 2009
Dát tip
papouch chci ti jen říct, že beru tvou kritiku. Ovšem nic si z ní neodnesu. Jelikož jsem tuto báseň dala do blbůstek, tak to taky tak beru.. Je to jen něco, co mě v dané chvíli trápilo... Mrzí mě, že někdo, kdo píše o trávícím traktu a těle, nedokáže pochopit blbůstku týkající se srdeční záležitosti.. Ovšem ty jako člen osamělých srdcí...

Flavia
06. 01. 2009
Dát tip
Jistě, uděláme z Písmáka něco nóbl! Buď spisovatel profesionál, nebo chcípni, že? A navíc, každý považuje za dobré něco jiného, literatura je dost subjektivní oblast! Hlavní funkce těchto stránek je, aby tu každý mohl otisknout svoje díla, podělit se o ně a poslechnout si názor ostatních. A víš co štve na Písmáku mě? Nadutí páni literáti, kteří tomu náramně rozumí a z této pozice píšou své slavné moudré kritiky. Já a mnozí další tu budeme psát ať chceš nebo ne a je nám jedno, jestli to sakra umíme. Takže tě tímto musím vyzvat k vycpání se.

papouch
06. 01. 2009
Dát tip
Co je na láskou/vráskou špatného? Všecko! Na tak otřepaný a přiblblý rým přicházejí dětičky v pěti letech.. a to platí o celém tomto strašlivém výtvoru. Nebudu to rozebírat. Jen toto: prožívej si co chceš, ale pokud o tom chceš napsat, tak to musíš sakra umět!!! A pokud to neumíš, tak to necpi na Písmák. Zkus basnicky.cz nebo Literru. Tam za kýče plácají po zádech.

Flavia
05. 01. 2009
Dát tip
Mě se láskou-vráskou líbí! Co je na tom špatného? Znám básně, které si pohrávají s rýmy téměř absolutními a jsou skvělé! Mě spíš nesedí ten první rým, zní to prostě tak trochu amatérsky. Vyrovnávat-nesrovnávat... no dobře, není to nejlepší, ale pozitivně hodnotím myšlenku.Jak těžké je žít a nesrovnávat? Možná to nejtěžší... Dobře, dobře, básnicky to není dokonalé, ale vždycky mě dostane, když napíšu o něčem, co opravdu silně prožívám a pak se lidi jen rýpou ve formě, místo aby na sebe i přes stylové chyby nechali pustit trochu toho svěděctví... Jestli Repetka píše o něčem, co prožívá, tak můžu říct jediné: I já začínám právě krutě poznávat, jak těžké je přiznání, že se to nikdy nesrovná...

papouch
05. 01. 2009
Dát tip
- Slečno, vy jste perla! - - Ja nieperla, to len čižma vŕzla.. -.

Rýmy nie sú prirodzené, možno si mala skúsiť voľný verš, kde nemusíš tak úzkoprso dodržiavať rýmovanie a necháš sa prekvapiť čo Ti dá sám nasledujúci riadok, Tvoja nová myšlienka... toto je príliš strojové.... a ....umelé, tak to povedal aj Papouch.

papouch
05. 01. 2009
Dát tip
láskou/vráskou!!! nesrovná/vyrovná!!! Ááááá zabte mě... strašnýýýý

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru