Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Novoroční projev Luciany Klobušovské

11. 01. 2009
8
6
811

(Autorka paní Lucina Klobušovská je mojí přítelkyní a chci se o toto její dílo s vámi podělit)

Na post roku přijímáme v pravidelném toku času vždy nového kádra. Ani ti nejfundovanější netuší co za té které své éry tu napáchá. Pravděpodobnost předpovědi počasí? A co je to za vědu? Ani jedna misska přes svou krásu netěší se déle než předem vymezený čas královskému křeslu. Rok dva tisíce devět - světe zboř se, naše maličkatá země těšiti se má i vedení v EU! Ještě že nejsem astrolog, jen nejmenší z těch, co tvoří náš národ. Být politik? Pravděpodobně hodil bych se marod. Tuším jen další pogrom. A tady u pěny svého píva vám říkám - tady nepomoh´by snad ani tenhleten Tarot. Kde že je ten.... Srílanka či jaké jméno má tolikrát v médiích uváděný ostrov? Vojáku? Do žita pušku si rovnou zahoď! Kádrovák povídal ....dějinný krok..... Já však stavím se, jak poučil mne historický chod, že... dám si inzerát: Rád stanu se majitelem Mílových bot. A pak snad letopočet dějinný, čítankově upravený, co by mi tak moh´? Pravý letopočet či ten jeho levoboček? Až vzal bych z vlasti mé do zaječích. Co by mi moh´ každý z těch minoritních menšin výše naznačených, tzv. pod čarou jmenovaných: odborník vědec akademik krása mládí mocipán světadílu astrolog politik hypochondr ochmelka dezertér Švejk a Já jako jedinec (nezaměň za obětní beránek) obchodník čistá rasa levoboček uprchlík? A pak snad letopočet či ten jeho levoboček? Bať, Bať! Co by mi moh´? Tak akorát to, k čemu je zapotřebí septik! Moh´! Moh´! Vy, časový úseku, dva tisíce nula nula devět přebíráte post..... mě Česká pošta ještě dosud nedoručila již dávno mnou poctivě zaplacený pár bot!!! Ti všichni vyzvaní mohou tooo, nooo, to. Jenže já, namísto do zaječích, až po uši v čem bych být moh´?

6 názorů

proč to není na hlavní straně ? v kategorii diskuze, z kritických a recenzních příspěvků a z ostatních příspěvků

Háber
12. 01. 2009
Dát tip
hej, tie mílové boty by sa hodili:) (môjho známeho syn sa vybral peši do Pakistanu a otec je z toho na nervy - kto by nebol)

Len škoda že to človek nepočul priamo...a na vlastné uši...škoda...tak ďakujem za kvalitné pretlmočenie...prostredníctvom Tvojej klávesnice a pamäti

Rampoušek
11. 01. 2009
Dát tip
Naprostý souhlas s Lucianou K. Tímto vyřiď pozdravy pevného zdraví ušlechtilé dámě.!

moorgaan
11. 01. 2009
Dát tip
takovy netradicni projev!.-)) /*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru