Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Televize

24. 01. 2009
2
7
430
Autor
n.ga

Televize

Včera naši konečně koupili televizi. Pomáhal jsem jí vybírat, když nás prodavač prováděl mezi regály. Pak taťka ukázal až nahoru, na jednu z největších v obchodě, takže jí prodavač musel sundat zdvihačem. A když nám ji položil na sůl a zapojil do zásuvky, mamča mě pobídla ať ji spustím. Zmáčkl jsem placaté tlačidlo a z televize se vynořila ruka se záchodovým zvonem a začala máchat vzduchem jako kdyby chtěla něco vcucnout. „Ano výborně,tu bereme, Láďo!“ řekl taťka a vypnul ji, ruka zajela obezřetně zpět. „ Jestli si přejete, pošleme vám ji bezpečnou zásilkovou službou. Zítra by měla Dorazit k vám.“ Usmál se obchodníček. A tak když jsem přišel druhý den ze školy, taťka už ležel bezvládně pod televizí. Byl bez tváře a mrtvý, takže jsme ho odsunul nohou, sedl si před televizi a stiskl tlačítko. Vystřelila ruka se zvonem a jeho gumový konec téměř okamžitě našel svůj cíl-přicucl se mi na obličej. Cítil jsem podtlak. Ruka párkrát zvon ještě trhnutím přitlačila zvon ke tváři aby podtlak zvýšila. Chvilku se nepohla a pak prudce trhla zpět a vyrvala mi oči, rty, nos,obočí, zuby, jazyk,řasy ,víčka… Svalil jsem se na zem bez obličeje, bez citu a s prázdnou tváří. A konečně i s prázdnou hlavou.


7 názorů

DaNdÝ
26. 01. 2009
Dát tip
esli v tom mla bejt i nějaká satira či co na škodlivost a vymývavost televití... hmmm, já ji přehlíd a beru to spíš doslovně jako takovej pěknej šureál.

n.ga
26. 01. 2009
Dát tip
Díky za kritiky. "Povídky" zní hodně neutrálně. Pohádka zavání dětským romantismem a "volné verše" by se snažili udělat z toho něco, co to rozhodně není. Nikdy mi nešli rýmy, tak si na ně nechci ani hrát...

Já bych volil kategorii - Volné verše.

Vaud
24. 01. 2009
Dát tip
Kategorii nevím - to ode mě nebylo moc sportovní šťouchnutí na uvítanou - místo pomoci si dělám posměšky. Jsou dvě kategorie, kde se hlídá forma - fejeton a haiku - když to dáš mezi pohádky, prózu na pokračování nebo cokoliv - nikdo neřekne půl slova. Já jen, že to nesplňuje ani volnější výklad toho, jak by měl fejeton vypadat. Ať s daří! M

hunllef
24. 01. 2009
Dát tip
Hu, strašidelné! Podle mě by se to líp vyjímalo v kategorii... no, jakékoli kromě Fejetonů...

Vaud
24. 01. 2009
Dát tip
fejeton má mít myšlenku a být vtipný většina autorů ztroskotá až na druhém bodě...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru