Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ještě ne

25. 01. 2009
8
11
1741
Autor
Sarinka


Dřív, nežli stařík Charón mne
v dál sveze zanedlouho pryč...
Dřív, nežli ztuhlé tělo mé
blíž pozná všechny slasti már
chci zažít střípků štěstí pár
i rozdrolených třeba...ať.
Pak v rubáš vklouznu, když dá čas
svůj pokyn tiše přeplout Styx.



11 názorů

aaa
30. 03. 2009
Dát tip
Líbilo ;))))

Sarinka
26. 02. 2009
Dát tip
Snáď nebude až tak zle :-))

Asi máš pravdu. Já se vlastně také pořád učím. Ale nerad. Čím větší mám rozhled, tím větším jsem pitomcem.

Sarinka
26. 02. 2009
Dát tip
Určite máš pravdu, no čo s ľuďmi, ktorí by radi šepot svojho srdca premenili na slová, no netušia ako na to? Občas viem, čo by som chcela povedať, len neviem nájsť to správne slovo, či formu. Zo svojej praxe viem, že i detičky, ktoré nemajú hudobný sluch sa neustalým opakovaním dokážu naučiť zaspievať obľúbenú pieseň bezchybne. Viem, že z nich žiadni veľkí umelci nebudú, ale majú radosť i zo sebamenšieho pokroku. Ak túžia po tom, prečo to s nimi neskúsiť? Obdivujem nadšencov, ktorí sú ochotní strácať svoj čas s ľuďmi, ako som ja, ktorí by si radi reč svojho srdca zaznamenali v jazyku jemu vlastnom i v jeho rytme, či už kvoli tomu, aby mu lepšie porozumeli, alebo ako "zavareninku" svojho pocitu i napriek tomu, že sami neovládajú všetky tie potrebné výrazové prostriedky,okrídlené slová... Preto vítam možnosť občas sa pocvičiť v Rymo, či Rytmocvični a som vďačná, ak ma tam občas niekto poopraví, či poradí. Alebo ak netuším, aké slovičko sa najlepšie hodí k vyjadreniu toho, čo cítim, siahnem po palete plnej krásnych farebných slabík a slov...i tých najjemnejších odtieňov. Potom je už len na mne, rozhodnúť sa, či splňajú moju predstavu a či po niektorom siahnem. Nielen černosi milujú blues.

Ale jo. Akademicky vzdělaní muzikanti taky musí ovládat teorii. Ale nesmí se pak divit, jak to, že ten černoch hraje třináct, někdy i deset taktů, když každý přece ví, že blues jich má dvanáct. Blues v notách nenajdeš. To je v srdci. A tak je to i s poezií. Aspoň myslím.

Sarinka
26. 02. 2009
Dát tip
Nakukol si? Dozvedela som sa tam o rýme, o rôznych formatoch básni... ...a ďakujem za návštevu :)

Verše jsou to hezké. Ale škola rýmů? To mi přijde, podobně jako škola blues, poněkud nepochopitelné.

crytania
23. 02. 2009
Dát tip
Pěkné..rozumím a chápu.

vitsoft
07. 02. 2009
Dát tip
Svůj rubáš též mám pohotově, on jest mou noční košilí. Však dokud ještě nejsme v hrobě, a dokud Dance Macabre hrají, tančit chci, až dech se tají, abychom převoz přežili.

Sarinka
07. 02. 2009
Dát tip
Áno slovenčina (i keď tiež to nie je presné), ale trápia sa so mnou v českej škole rýmov na www.rymy.cz

Santi€
07. 02. 2009
Dát tip
text docela hezky plyne, ale téma mi přijde nevýrazné, neoriginální. a chtěla bych se zeptat, Tvým mateřským jazykem je slovenština?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru