Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Philip Kindred Dick ...

26. 01. 2009
4
4
982
Autor
itsx

Citováno z promluvy Philipa K. Dicka: How to Build a Universe That Doesn't Fall Apart Two Days Later (Philip K. Dick, 1978)

"Because today we live in a society in which spurious realities are manufactured by the media, by governments, by big corporations, by religious groups, political groups...So I ask, in my writing, What is real? Because unceasingly we are bombarded with pseudo-realities manufactured by very sophisticated people using very sophisticated electronic mechanisms. I do not distrust their motives; I distrust their power. They have a lot of it. And it is an astonishing power: that of creating whole universes, universes of the mind. I ought to know. I do the same thing."

„Protože dnes žijeme ve společnosti, ve které jsou nepravé reality vyráběny médii, vládami, velkými společnostmi, náboženskými skupinami,
politickými skupinami ... Tak se ve svém psaní ptám:  Co je reálné ?  Protože jsme neustále bombardováni pseudorealitami, vyrobenými velmi sofistikovanými lidmi, kteří používají velmi sofistikované elektronické prostředky.Nemám nedůvěru v jejich motivy, mám nedůvěru v jejich moc. Mají jí spousty. A je to ohromující moc: schopná vytvořit celé vesmíry, vesmíry mysli.Měl bych to vědět.Dělám to samé."

Philip Kindred Dick

"Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away."

„Skutečnost je to, co nezmizí když v to přestanete věřit.“

Philip Kindred Dick

4 názory

A.H.
20. 03. 2009
Dát tip
Pěkně pojato. Ve filozofii jsem našel zalíbení. *t*

tak tohle si bod zaslouží, teda ne ty, ale mr. Dick

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru