Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chuť smrti

26. 01. 2009
2
13
1328
Autor
Marťa.nka

Další pokus:D Chtěla bych v tom pokračovat, ale nevím, esi to bude mít cenu, tak mi sem něco písněte.

Chuť smrti

 

Začátek nebo konec?

    Hrůzný nález v temné uličce. Znásilněná a zavražděná teprve šestnáctiletá dívka. Tato zpráva se téměř ihned roznesla mezi obyvatele okolních domů. Každý byl zděšený a znechucený. Policie vraha dopadla, ale rodině dívky to klid na duši nepřineslo. Z tak strašné ztráty se rodiče možná už nikdy nevzpamatují. Bylo to jejich jediné dítě.

    Duše dívky se ocitla na podivném místě plném stínů bez tváří. Okolí jen mlhavě naznačovalo jakési okolí. Domy, stromy, všechno bylo rozpité, zamlžené. Nevěděla, kde je a nebyl tady nikdo, kdo by jí to řekl. Stíny se míhaly kolem ní. Žádný s ní ale nepromluvil. Ona na ně ale promlouvala. Každou chvíli. Chtěla se dozvědět víc o tomto místě. Ony však nevnímaly. Jakoby ji vůbec neslyšely. Nebo možná ji nechtěly slyšet. Cítila úzkost a strach. Zároveň jí ubíjel i jiný pocit. Pocit, že je něco špatně. Takhle to být přece nemělo. Kde je ta slavná kniha, kde je všechno zapsáno? Kde se člověk po smrti dozví, jestli patří do nebe či do pekla? Proč ji Aneta nikde nevidí? Proč ji nikde nechtějí?


  


13 názorů

Marťa.nka
16. 02. 2009
Dát tip
Nno, chtěla jsem to tak dělat, ale asi nebudu. Pokračovat budu jako by v nových dílech:)

Marťa.nka
27. 01. 2009
Dát tip
Děkuju moc, to mě zahřálo:)

Barbar
27. 01. 2009
Dát tip
Nevím, jestli došlo k nějajý úpravě po "krásný" kritice Zbyndi, či co je to za ptáka. Dovolil bych si zveřejnit svoji myšlenku. Ti, kteří mají potřebu psá (a je jedno, jestli dílka nebo kritiky) se jistým způsobem odhalí. Je nějak cítit jejich "duše". Já jejich psaní vnímám prostřednictvím emocí, které mi jejich slova evokují. Z tvýho psaní mám i sny. A docela krásný. Z kritiky výše zmíněného "kritika" mám trošku husí kůži a trošku cítím lítost. VÍM JISTĚ, že tvoje psaní se mi líbí víc. :-) Proč stalo se co stát se mělo kdo povídal mi - stát se má- Kam moje cesta povede dál čím končím, nebo začínám Máš nápady, co budí fatazii, každý podle svého založení má potřebu se nějak vyjádřit. A to, co napíše pak vypovídá o jeho duši..... Já su Barbar :-)))

Marťa.nka
27. 01. 2009
Dát tip
Joo a je to můj nápad:) Všecko jsou moje nápady, nemůžu za to, že už to někdy někdo vymyslel:D

Marťa.nka
27. 01. 2009
Dát tip
Zatím děkuju a pkračovat budu, chci to udělat troooškuu delší, tak doufám, že si to někdo přečte:D

Marťa.nka
26. 01. 2009
Dát tip
Někteří jsou takoví, že náhle přestanou věřit:) O pár takových jsem někde četla. Potřebuju do příběhu někoho nevinného, ale tohle asi fakt není ta pravá:D Takže jsem se rozhodla udělat to trochu jinak. Dík za názor:)

DaNdÝ
26. 01. 2009
Dát tip
hmmm...hm? Je to cel nebo to není celý? Esli není, tak říkám ano! Pokračovat, páč tu není řečeno nic moc, nijaký detail, ani trocha příjemný fantázie, úvaha že chce být s maminkou tak šup pod vlak, jakože hezká i, ale bez dalšího rozvinutí je to ničemu

na to jak je text krátký, nacházím několik velice bizarních neohrabaností, některé až na hranici směšnosti Proč jí Bůh nepomohl? Protože žádný neexistuje, rozhodla se náhle. ano, takhle náhle bych se chtěl také rozhodovat takže mi z toho vyplývá (viz V hlavě se jí zrodil šílené, ale jediné možné řešení, jak být opět s maminkou.), že skočila pod vlak - v tom případě je to celé poněkud nevěrohodné a naivní, neboť psychologie věřícího by sotva dopustila takový motiv sebevraždy, dokonce by nepřipustila ani samotnou představu neexistence boha - v případě fakultativně věřícího, což předpokládám je případ oné osoby, by sice bylo částečně možno něco takového připustit, ovšem i tak je to hodně nepochopitelná a (pardon) až blbá zkratka mnohem zajímavější pointou by ovšem bylo, pokud by skočila do vlaku a opustila bigotní katolické prostředí.. v tom případě by si však předchozí text zasloužil poněkud hloubavějšího zpracování, včetně alespoň částečné charakterizace hlavní hrdinky.. to, že jí cosi exlo a že měla oškliváckého fotra o ní jako humánní bytosti neříká téměř nic

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru